TRØYENE: Katie Hall i klatretrøya, Arlenis Sierra i ungdomstrøya, Anna van der Breggen i den gule ledertrøya og Juliette Labous i blått som den mest offensive rytteren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Van der Breggen knep sammenlagtseieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.17 16:22

Del på    

Boels-Dolmans-rytteren vant California rundt med ett sekund.

(procycling.no): Før den siste etappen i kvinnenes California rundt ledet Katie Hall (United Healthcare) sammenlagt med ett sekund til Anna van der Breggen. Etter søndagens avslutning i Sacramento var det fremdeles ett sekund som skilte de to, men med van der Breggen på topp.

Det var på den 70 kilometer lange etappens eneste innlagte spurt at avgjørelsen falt. Van der Breggen var nummer to, og kapret dermed to bonussekunder.

– Det var ingen enkel oppgave å ta sekunder der, men laget gjorde en god jobb. Jeg måtte bare holde følge og ta noen sekunder. Vi er veldig glad for at det funket, og at jeg klarte å ta de to sekundene, sa sammenlagtvinneren etter etappen.

Van der Breggen, som er regjerende olympisk og europeisk mester på landeveien, fortsetter dermed sin fremragende 2017-sesong. Sammenlagtseieren er 27-åringens fjerde for året, etter at den nederlandske syklisten også vant alle tre Ardenner-klassikerne.

Italiensk etappeseier

Den avsluttende etappen sentrerte seg rundt hovedstaden i California, Sacramento. Som ventet endte det i massespurt.

Spurteren til Wiggle High5, Giorgia Bronzini, viste seg som den raskeste. Italieneren vant foran kvinnen som gikk til topps i Flandern rundt, Coryn Rivera (Team Sunweb). Kirsten Wild (Cylance Pro Cycling) tok tredjeplassen.

– Det var en ganske rask finale. Jeg tok den innlagte spurten, og brukte den som trening til finalen. Det ga meg selvtillit, og i finalen ga jeg alt. Jentene fikk meg i god posisjon, og gjorde alt jeg ba om. Jeg hadde en god spurt i dag, sa Bronzini ifølge Cyclingnews.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse