Prøv Procycling Pluss idag

BEST: Greg Van Avermaet vant Paris-Rourbaix. / AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT

DEN STØRSTE: Greg Van Avermaet vant sin største klassikerseier i Paris-Roubaix 2017. Foto: AFP PHOTO / Belga / ERCI LALMAND / Belgium OUT

Van Avermaet: – Stolt over at CCC er bygget rundt meg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.01.19 20:30

Del på    

Belgieren vil vinne de store klassikerne igjen, med et nytt lag i ryggen.

(procycling.no): Våren 2017 var magisk for Greg Van Avermaet. Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbek og Gent-Wevelgem ble vunnet på rekke og rad. I Flandern rundt ble det andreplass bak landsmann Gilbert. Men i Paris-Roubaix ble Golden Greg endelig en monumentvinner. Etter at han løftet brosteinen i Roubaix har han ikke vunnet et eneste endagsritt.

2018 ble en stor skuffelse i forhold til foregående vårsesong. Langt framme i flere av klassikerne, men et stykke unna seier. Etter åtte år som BMC Racing ble mye endret gjennom fusjoneringen med CCC. Nå stiger et nytt lag frem. Og for første gang har Van Avermaet fått et lag der alt dreier seg rundt ham. Kanskje er det det som dytter ham opp på toppen av podiet i klassikerne igjen.

– Med BMC så var vi blant de tre største og beste lagene i verden. Nå er jeg den eneste lederen i CCC, men jeg er litt stolt over at laget er bygget rundt meg. Da føler jeg et ansvar for å levere resultater, sier belgieren i intervju med Sporza.

– I CCC så har vi senket oss litt til et nivå midt blant lagene. Men vi kjører fortsatt et WorldTour-program, så det blir vanskelig å dominere hvert eneste ritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULE GREG: Degenkolb tok etappen på brosteinen i Tour de France, men Van Avermaet fikk plenty av dager i gul trøye. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Klassikergruppa viktigst

Når det er bygget rundt 34-åringen, så blir naturlig nok klassikerne det viktigste for CCC i år.

– Jeg tror vi er godt nok rustet for klassikerne, med noen sterke menn her som er 100 prosent dedikerte til å hjelpe meg.

Da det nye laget skulle bli sydd sammen hadde selvfølgelig Van Avermaet noen veiledende ideer om hvem man skulle hente.

– Jeg ba om et par rytter som jeg ville ha med meg på laget. Noen av dem sto litt på siden av lagene de var i, så det var en gest av meg. Jeg forventer noe tilbake. Jeg håper de rytterne vil ta et steg og bli enda bedre. Vi vil starte klassikerne som en tett gruppe. Det kan være en fordel, forklarer den olympiske mester.

I klassikerstammen til CCC befinner det seg nå navn som Guillaume Van Keirsbulck, Łukasz Wiśniowski, Gijs Van Hoecke, Michael Schär samt en del yngre krefter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet)

NY STAMME: Schär, Van Hooydonck, Van Hoecke er tre av Van Avermaet sine viktigste hjelpere i CCC.

Inspirert av Valverde og Gilbert

Selv om de største seirene uteble i 2018, så er det ikke en sesong Van Avermaet ser på som svak. Med gul trøye over flere dager i Tour de France viste han at han ikke har mistet nivået.

– 2018 var et godt år, men i klassikerne manglet jeg litt. Kanskje jeg var litt uheldig.

Quick-Step Floors hadde en strålende sesong, og Van Avermaet merket at kampen mot overmakten tok på.

– Jeg ble ofte angrepet på kontraen, og Quick-Step kjørte på et veldig høyt nivå. For to år siden vant jeg nesten alle klassikerne, og alt gikk på skinner. Jeg håper jeg er litt mindre uheldig denne sesongen enn jeg var i fjor. Jeg har fortsatt lysten til å vinne.

Da Thor Hushovd signerte for BMC i 2012 var Greg Van Avermaet også en viktig klassikerrytter for laget. Men mens Hushovd var en aldrende kraft, så var Van Averamet fremadstormende og gjorde det best i monumentene på brostein.

Nå merker Van Avermaet selv at årene kommer stadig raskere. Men han lar seg inspirere av flere rivaler.

– Jeg har allerede begynt å tilhøre de eldre. Men jeg føler fremdeles at jeg har et ungt hode, og liker fortsatt dette veldig godt. Valverde er et eksempel på en rytter som presterer bra i litt høyere alder. Gilbert er også et godt eksempel på dette. Sykling har endret seg. Ryttere har litt lengre karrierer enn tidligere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse