GOD START: Greg van Avermaet åpnet klassikersesongen med triumf i Omloop Het Nieuwsblad. FOTO: AFP PHOTO

Van Avermaet leder BMC i Milano-Sanremo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.03.17 19:11

Del på    

Belgieren jakter sin første seier i et monument.

(procycling.no): Greg Van Avermaet har selv innrømmet at han var en syklist som ikke klarte å avgjøre de aller største rittene. BMC-rytteren var alltid med langt der framme, men det ble aldri seier på de viktigste dagene. I 2016 endret det seg for 31-åringen fra Lokeren, øst i Flandern. Omloop Het Nieuwsblad, sammenlagtseier i Tirreno-Adriatico, etappeseier i Tour de France, OL-gull i Rio og seier i GP Montréal.

Klassikerkampanjen i 2017 startet på samme vis som den gjorde i 2016 for belgieren, med spurttriumf over Peter Sagan i den belgiske klassikeråpningen. Det er en selvsikker Van Avermaet som tar turen til Milano, og starten på årets første monument.

– Formen føles bra etter Tirreno-Adriatico. Jeg håper å gjøre det bra i klassikerne, forteller Van Avermaet.

Fjorårets utgave av La Primavera endte med BMC-rytteren langt framme. Femteplassen var bestenotering for klassikerstjernen i rittet.

– Milano-Sanremo er et hardt ritt, og på en måte litt som et lotteri. Det er et vakkert ritt, og jeg elsker det, men du trenger litt flaks for å vinne det. I hvert fall når du ikke er en av de raskeste i feltet. Jeg vil vinne et monument i år, og Milano-Sanremo er min første sjanse, så om alt går perfekt så har jeg en sjanse, sier den olympiske mester.

Sportsdirektør i BMC, Max Sciandri, har tro på sin kaptein før den 108. utgaven av det italienske monumentet.

– Det er det lengste endagsrittet på kalenderen, så Milano-Sanremo er et av de tøffeste rittene disse rytterne vil sykle i år. Greg pleier å trives under slike forhold, og jo lengre rittet er, jo bedre blir han. Vi kommer til å gi alt vi har på lørdag, konstaterer den britiske sportsdirektøren.

BMC Racing Team stiller med følgende lag i Milano-Sanremo: Greg Van Avermaet, Damiano Caruso, Silvan Dillier, Martin Elmiger, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Miles Scotson og Francisco Ventoso.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse