Prøv Procycling Pluss idag

I DET UVISSE: Om Greg Van Avermaet kan kjøre klassikerne med avrevne leddbånd i skuldra gjenstår å se. Sportsdirektøren hans setter døra på gløtt. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Van Avermaet har funnet sitt nye lag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.08.20 11:33

Del på    

Får også med seg trofaste Michael Schär.

(procycling.no): Mandag står det ingen UCI-ritt på kalenderen, og det har tydeligvis også informasjonsavdelingene i WorldTour-lagene fått med seg. Det formelig strømmer inn med overgangsnytt!

Dagens største nyhet blir trolig dobbelt-signeringen av Ag2r-Le Mondiale, som i 2021 forsterker klassikersatsingen rundt Oliver Naesen ytterligere ved å rydde plass til Greg Van Avermaet og Michael Schär. Det er samtidig klart at Romain Bardet forsvinner ut portene og sykler for Team Sunweb i 2021.

Det gir et markant stilskifte i Vincent Lavenus mannskap. Med på laget foran neste sesong er Citroën inne som tittelsponsor. At både Bardet og Pierre Latour forsvinner, gir nok en ny inngang til Tour de France, og kanskje også for sesongen generelt.

Har syklet sammen siden 2011

Schär ankom BMC Racing i 2010, mens Van Avermaet meldte overgang fra Omega Pharma-Lotto året etter. Siden har duoen vært uadskillelige og blitt et meget sterk tandem i brosteinsklassikerne. Med sponsortrøbbel for Jim Ochowicz i deres nåværende arbeidsgiver, CCC Team, har de funnet ut at tiden er inne for å prøve lykken et annet sted.

– Jeg er glad og motivert for å kunne starte et nytt eventyr. Jeg har tilbrakt ti fantastiske år i strukturen til Jim Ochowicz og er gira på en ny utfordring. Jeg er glad for at Vicent Lavenu har vist med såpass mye tillit og har til hensikt å gi mitt beste for å oppnå store resultater. Prospektet med å jobbe sammen med Oliver Naesen, med mål om vinne klassikerne, er spesielt fristende, sier Van Avermaet.

Det var spesielt under 2017-sesongen at Van Avermaet ankom klassikerne i fryktinngytende form. Mannen fra Lokeren vant E3 Binck Bank Classic, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix. I tillegg ble han nummer to i Flandern rundt.

Har slitt som CCC-kaptein

Det påfølgende året fikk han utdelt den gule ledertrøya i Tour de France etter at BMC Racing vant lagtempoen på dag tre av rittet. Den beholdt han ut etappe 10 det året.

Van Avermaet hadde flere tilbud etter 2018-sesongen, men valgte å bli med Ochowicz videre som kaptein for CCC Team. Det sportslige utbyttet har ikke vært like bra i nye, polske sko. Under klassikerne i 2019 var tredjeplass i E3 BinckBank Classic det beste han noterte seg for. På høstparten vant han GP de Montreal og sto i tillegg på podiet i Quebec.

2020-sesongen har i stor grad blitt ødelagt av COVID-19-smitten, men før all aktivitet stanset, rakk Van Avermaet å kjøre inn en 13.-plass i Omloop Het Nieuwsblad. I august har han blitt nummer åtte i både Strade Bianche og Milano-Sanremo.

Foran neste år har Ag2r sikret seg både Gijs Van Hoecke fra CCC Team og Stan Dewulf fra Lotto-Soudal. Det betyr at Van Avermaet vet meget godt hva han går til i 2021, og vil i tillegg ha Oliver Naesen å spille på i duellene mot blant annet Nils Politt & Peter Sagan, i tillegg til maskineriet til «The Wolfpack».

PS: Andre overganger som er bekreftet mandag er Ivan García til Movistar Team og Patrick Bevin til Israel Start-Up Nation.

Tagget med: ,

Les også disse