KLAR FOR ISRAEL: Patrick Bevin går fra CCC Team til Israel Start-Up Nation neste sesong. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Ung klatrer og rutinert temporytter til Israel Start-Up Nation

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.08.20 10:50

Del på    

WorldTour-laget fortsetter rekrutteringen i voldsomt tempo.

(procycling.no): Chris Froome, Carl Fredrik Hagen og Daryl Impey var de tre første 2021-signeringene til Israel Start-Up Nation, og nå er ytterligere to mann klare.

Det dreier seg om den unge klatreren Sebastian Berwick og temposterke Patrick Bevin. Begge to har gode minner fra Australia. Berwick, fra kontinentallaget St. George i nettopp Australia, fikk sitt gjennombrudd under Jayco Herald Sun Tour. Der ble andre andremann sammenlagt bak Jay Hindley. 20-åringen er signert for de neste tre årene, og skal være læregutt rundt blant annet Froome og Dan Martin.

Bevin kan også knyttes til Australia, ettersom han ankom 2019-sesongen i voldsom form for CCC. Han vant overraskende nok spurten på dag to av rittet, og beholdt ledertrøya inntil han veltet på den 5.-etappen og tapte trøya til Richie Porte på Willunga Hill den påfølgende dagen.

Han er i tillegg en eminent temporytter og ble fjerdemann i den displinen under VM i Yorkshire.

– Vi investerer både i nuet med en rutinert, anerkjent rytter som kan gi oss et løft umiddelbert, og i framtida med en rytter som har vist fram et stor potensial har vil utvikle ved å kjøre med ryttere som Froome og Dan Martin, sier generalmanager Kjell Carlström i en pressemelding.

Det er også klart fra tidligere at Nils Politt, klassikerkapteinen i laget, fortsetter sin karriere i BORA-hansgrohe neste sesong. CCC Team, laget Bevin forlater, står foreløpig uten hovedsponsor fra årsskiftet.

Det har vært snakk om at stiftelsen Manuela Fundación, som mislykkes i et forsøk på å overta Mitchelton-Scott tidligere i år, har kommet langt i samtaler med generalmanager Jim Ochowicz om å overta som tittelsponsor. Foreløpig er ingenting endelig bekreftet.