Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Rinaldo Nocentini. FOTO: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Rinaldo Nocentini legger opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.11.19 07:48

Del på    

2019 ble siste sesong for 42-åringen.

(procycling.no): Den profesjonelle karrieren til Rinaldo Nocentini er over i 2019. 42-åringen som ble proff med Mapei-QuickStep for 20 år siden har bestemt seg for å legge opp.

Toskaneren slo igjen med sølvmedalje i U23-VM i 1998, da Ivan Basso tok gullet, og kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere med 15 triumfer totalt. Etter sin første proffkontrakt med det ikoniske Mapei-laget gikk han videre til Fassa Bortolo, Formaggi Pinzolo og Aqua e Sapone.

Men det var med det franske laget Ag2r La Mondiale at Nocentini virkelig skulle etablere seg som leder. Karrierens definitive høydepunkt kom under Tour de France 2009, da Nocentini tok den gule trøyen på rittets første etappe i Pyreneene og forsvarte den i åtte dager, før Alberto Contador detonerte en klatrebombe i stigningen til Verbier på etappe 15.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nocentinis største triumfer har kommet i GP Miguel Indurain, Giro del Veneto, Coppa Placci, Tour Méditerranéen, GP Lugano, Giro dell’Appennino og Giro Di Toscana. Han har også en andreplass sammenlagt fra Paris-Nice.

De siste fire sesongene har italieneren syklet for det portugisiske kontinentallaget Sporting-Tavira.

– Fordi jeg har tilbrakt de siste årene i Portugal, i en roligere og mer avslappet atmosfære enn den i de tradisjonelle, europeiske sykkel-landene, har jeg holdt karrieren gående frem til 42-årsalderen. Hvis ikke, hadde jeg lagt opp tidligere, sier Nocentini til den italienske nettsiden Tuttobiciweb.

Mindre kontakt

Veteranen sier sykkelsporten har endret seg på godt og vondt. I løpet av hans mange år føler Nocentini at stemningen innad i lagene har utviklet seg for det verre. Fremveksten av smarttelefoner, lesebrett og sosiale medier har skapt en kjøligere atmosfære, mener den tidligere Mapei-rytteren.

– Folk snakker ikke sammen lenger, selv ikke på hotellene. Alle stenger seg inne på rommene. Det har vært vanskelig for meg de siste årene. Jeg liker å kommunisere med folk, men i stedet kan man gå gjennom en hel sesong uten å se noen av lagkameratene dine.

– Da jeg ble profesjonell med Mapei i 1999 var atmosfæren mer som en familie, men sesong for sesong har det endret seg; etter min mening, i gal retning. Det er veldig stressende å være en rytter i dag, sier Nocentini.

Som rytter på kontinentalnivå har Nocentini tidvis glimtet til med gode prestasjoner og resultater. I 2017 tok han bronse i det italienske mesterskapet, kun slått av Fabio Aru og Diego Ulissi. Hans siste seiere kom i 2018, da han gikk til topps på to etapper i Tropicale Amissa Bongo i Gabon. Nocentinis siste ritt som profesjonell rytter var Trofeu Joaquim Agostinho i juli.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse