IMPONERTE I BLÅTT: Wout van Aert fikk sitt virkelige gjennombrudd på landeveien med tredjeplassen i Strade Bianche i 2018. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Van Aerts tidligere lag krever over ti millioner kroner for kontraktsbrudd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.10.19 09:47

Del på    

Mener Van Aert kun brøt kontrakten for å komme seg til Jumbo-Visma.

(procycling.no): Sommeren 2018 fusjonerte Vérandas Willems-Crelan med Roompot-Nederlandse Loterij og endte i år opp som Roompot-Charles.

Wout van Aert hadde syklet for Vérandas Willems siden 2017 og hadde kontrakt med laget ut 2019. Belgieren hadde signert en kontrakt med Jumbo-Visma fra 2020 og Sniper Cycling, eieren av Vérandas Willems-Crelan og Roompot-Charles, mener at Van Aert fabrikerte hendelser slik at han kom seg ut av kontrakten og dermed fikk muligheten til å kjøre for Jumbo-Visma allerede i år.

Det skriver Het Nieuwsblad.

Ifølge Van Aerts advokat, Walter Van Steenbrugge, skal Van Aerts tidligere sportsdirektør og trener, den tidligere sykkelkross-verdensmesteren Niels Albert, ha blitt bedt om å si at det ikke lenger var mulig å jobbe med Van Aert.

Albert kunngjorde i slutten av august i fjor at han ville gi seg som trener for Van Aert og begrunnet det med at han ville ha mer tid til familien.

Sniper Cycling benekter på sin side at de har bedt Albert om å fortelle noe om Van Aert.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Forholdet til lagleder Nuyens surnet over tid

I en lengre artikkel hos samme avis, kommer det frem flere situasjoner som har skapt misnøye de siste årene. Dårlig utstyr, et budsjett som kompliserte mye og Nick Nuyens’ lederstil er blant tingene som trekkes frem, og som gjorde at det ble en isfront mellom Nuyens/Sniper Cycling og Van Aert.

Blant annet skriver Het Nieuwsblad at Van Aert var meget frustert da han ikke klarte å henge med de beste i Tour of Norway, til tross for gode wattverdier. I etterkant av Tour of Norway fikk belgieren tak i en to år gammel sykkel fra sykkelsponsoren Felt, og allerede uka etter i Tour of Belgium leverte han toppresultater.

DÅRLIG FORHOLD: Wout van Aert og Nick Nuyens skal ifølge Het Nieuwsblad ha hatt et dårlig forhold mot slutten av Van Aerts tid under Nuyens ledelse. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Da Van Aert heller ikke fikk beskjed om fusjonen med Roompot mer enn noen få minutter før pressemeldingen ble sendt ut førte det til ytterligere frustrasjon og den 18. september brøt Van Aert ut av kontrakten med Sniper Cycling med umiddelbar effekt.

Van Aert argumenterte med at det var av presserende grunner, men det argumenterer Nuyens imot og har derfor krevd Van Aert for 1,150 millioner euro, rundt 11,74 millioner norske kroner, samt tapte inntekter fra sponsorkontrakter.

Uten Van Aert på laget ble det ingen stor suksess for det nye Roompot-Charles-laget, og det ble for et par uker siden klart at laget legges ned etter årets sesong.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Van Aert: – Tenkte på karrieren min

– Du har rettigheter og plikter. Han signerte en treårskontrakt med oss, men plutselig gikk det raskere på landeveien enn vi og Wout selv hadde forventet. Da stod kontrakten i veien. Den eneste måten han kunne sykle for Jumbo-Visma i 2019 var ved å bryte kontrakten med oss. Så da måtte han enten betale en erstatning eller skape en presserende grunn. Og det skjedde, sier Nick Nuyens til Het Nieuwsblad.

Van Aert leverte en god vårsesong, med toppresultater i flere av klassikerne, og viste seg virkelig frem i Frankrike på sommeren. I Critérium du Dauphiné vant han to etapper og han fulgte opp med å vinne den tiende etappen i Tour de France noen uker etterpå. Dessverre endte også sesongen hans i Tour de France, etter at han hektet hofta inn i et gjerde på tempoen i Pau på den 13. etappen.

25-åringen er sterkt uenig i beløpet som Sniper Cycling nå krever av ham og sier at hans egen karriere hele tiden var det som kom først.

– Da jeg ikke svarte på kontraktstilbudet, endte jeg opp i en situasjonen som jeg ikke ville ende i. Jeg ble plassert i et helt nytt lag, som jeg aldri hadde valgt. Jeg likte det ikke i det hele tatt, men jeg ble aldri hørt. Det førte til et stort tillitsbrudd. Det var ikke noe annet alternativ for oss, å snakke om det og muligens komme til en vennskapelig løsning var ikke lenger mulig, sier Van Aert.

Partene var oppe i retten tirsdag, men det er ikke ventet en avgjørelse i saken før 26. november.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse