Prøv Procycling Pluss idag

STADIG STERKERE: Wout van Aert fortsetter cyclocross-sesongen i noen uker til. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van Aert utvider cyclocross-sesongen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.01.20 18:10

Del på    

Jumbo-Visma-rytteren merker bedring etter de første rittene.

(procycling.no): Litt etter litt begynner Wout van Aert å finne seg selv igjen. Supersyklisten fra Herentals veltet ut av Tour de France på tempoetappen i Pau. En avreven muskel i låret, som har vært gjennom to operasjoner, har nå tråkket seg gjennom tre cyclocross-ritt. Den skal gjennom ytterligere fem konkurranser før Jumbo-Visma-rytteren flytter fokus over til landeveien.

Torsdag offentliggjorde 25-åringens lag at det litt mindre C2-rittet Kasteelcross den 25. januar blir neste gang Van Aert blir å se med startnummer på ryggen. Så følger verdenscuppen i Hoogerheide den påfølgende dagen.

2. februar venter VM i Dübendorf dersom han blir tatt ut på det belgiske landslaget.

Den siste ritthelgen blir 8.-9. februar med DVV Trofee Krawatencross og Superprestige Merksplas.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det er dog ikke resultater Van Aert er på jakt etter i denne cyclocross-sesongen. Det viktigste er forberedelsene til vårklassikerne på landeveien.

– Trenerne mine tror at dette programmet vil gjøre meg bedre og at det er bra å for meg å få noen timer med konkurranse. Jeg begynner å finne tilbake til flyten igjen og jeg merker at ting har begynt å bli bedre. Jeg er glad for at jeg skal stå på startstreken også i de kommende ukene, sier Van Aert.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GRUNN TIL Å SMILE: Wout van Aert er tilbake i konkurranse og føler seg stadig bedre. Her før comebacket i Loenhout 27. januar. Foto:  Luc Claessen/Getty Images

Med tre ritt bak seg har verdensmesteren fra 2016-2018 imponert med et tynt trenings- og rittgrunnlag bak seg. I comebacket i DVV Trofee Loenhout ble det en solid femteplass, mens rittet i Gullegem 4. januar førte til fjerdeplass. I det belgiske mesterskapet på søndag var han femte best, kun 13 sekunder bak bronsemedaljen.

Han tror resultatene og formen er god nok for en VM-plass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror VM-utvelgelsen går fint. I utgangspunktet så reiser jeg til Sveits noe jeg ikke turte å tenke på for en stund siden. Det er en fin boost og jeg håper jeg kan fortsette å ha en stigende formkurve inn fram til da.

Men noe fjerde VM-gull tenker han nok neppe på.

– Jeg liker å kjøre disse cross-rittene, men det passer også fint med planleggingen før de flamske klassikerne. Vi vet at jeg trenger de harde øktene fra crossen når klassikerne kommer. Så sånn sett er disse rittene god trening.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse