FORRYKENDE VM-FORM: Wout van Aert var suveren i søndagens verdenscupavslutning. Her fra en tidligere seier. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Van Aert slo Van der Poel i den siste duellen før VM

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.01.21 16:18

Del på    

Punktering og flere feil felte den regjerende verdensmesteren.

(procycling.no): I det aller siste cyclocross-rittet før VM vant Wout van Aert duellen mot Mathieu van der Poel.

En punktering og flere feil fra den regjerende verdensmesteren sørget for en suveren seier til Van Aert.

Allerede på den første runden skilte de to seg ut som de sterkeste i Overijse. Thomas Pidcock fulgte noen sekunder bak de to ut på den andre runden.

Wout van Aert dunket til mot slutten av runden og økte raskt ledelsen ned til Mathieu van der Poel som hadde punktert. Hele 11 sekunder skilte den belgiske mester og verdensmesteren med seks runder igjen.

Belgieren i teten veltet i gjørma i Overisje, men ledelsen krympet ikke til mer enn 10 sekunder ut på fjerde runde. Jumbo-Visma-rytteren giret om på denne runden og forsøkte å stikke ytterligere av.

Halvveis ut i sesongens siste verdenscupritt var avstanden mellom de to økt til 18 sekunder.

Men Mathieu van der Poel var ikke helt ferdig enda.

Den regjerende verdensmesteren krøp nærmere og avstanden duppet ned til 6 sekunder. En liten feil før nest siste runde gjorde dog at det ble 12 sekunder ved ny passering over målstreken.

Flere nye feil og velt fra Van der Poel gjorde at lufta gikk litt ut av ballongen og rittet var i praksis avgjort i løpet av den nest siste runden.

Etter å ha fullført den siste runden hevet Van Aert hendene over hodet i samme øyeblikk som han sikret sammenlagtseieren i verdenscupen 20/21. Det er første gang han vinner verdenscupen siden 16/17-sesongen. Han vant også i 15/16-sesongen og er dermed oppe i tre sammenlagttriumfer.

Van der Poel trillet i mål 1:03 bak Van Aert. Samme mann ble også nummer to i sammendraget.

Thomas Pidcock tok tredjeplassen i rittet, men Michael Vanthourenhout ble nummer tre i verdenscupen.

30. og 31. januar går VM-rittene i Oostende.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse