PÅ LANDEVEIEN: Wout van Aert, her fra Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Van Aert sikter mot EM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.06.18 21:27

Del på    

Relativt rolig sommersesong i vente for klassikertalentet.

Etter en meget imponerende debut i vårklassikerne, velger Wout van Aert en noe mer avslappet sommersesong på landeveien. I fjor hadde han 27 rittdager fra midten av mai og ut august, men da uten å ha kjørt vårklassikerne på forhånd.

Der noterte han seg blant annet for tredjeplass i Strade Bianche, niendeplass i Flandern rundt, tiendeplass i Gent-Wevelgem og 13. plass i Paris-Roubaix. Det var ventet at han skulle komme tilbake i konkurranse i Tour de Luxembourg, som ble avsluttet på søndag, men istedenfor må sykkelfansen fremdeles vente to uker med å se ham i aksjon.

Etter Paris-Roubaix var det en tung stund for van Aert, som var lagkamerat med Michael Goolaerts, rytteren som døde underveis i rittet. Han avlyste en planlagt ferie med forloveden, som han gifter seg med nå i juni, men dro senere til Sør-Afrika sammen med forloveden for å få endret tankegangen etter den tragiske avslutningen på vårsesongen.

17. juni deltar han i sitt første ritt igjen, i Elfstedenronde. Han kjører også det belgiske mesterskapet senere samme måned. Deretter handler det om å komme i form til et annet mesterskap.

– Jeg håper å være på topp i starten av august. Jeg ønsker å kjøre meg inn på det belgiske laget til EM i Glasgow (fellesstarten er 12. august). Løypa passer meg. Jeg har aldri kjørt i den belgiske landslagstrøya på landeveien tidligere. Det er et mål nå, og det rittet vil være den ideelle avslutningen på sesongen, sier han til Het Nieuwsblad, som dermed kan bli en rytter som regjerende mester, Alexander Kristoff, må passe godt med på.

Etter planen blir han dermed ikke å se i BinckBank Tour, hvor han fikk WorldTour-debuten sin i fjor.

Blant årsakene til den noe tidligere sesongavslutningen er at han også neste år skal kombinere cyclocross-satsingen med landeveien, og derfor ønsker å kunne forberede seg best mulig for å kunne ta sitt fjerde strake VM-gull.

– Rittprogrammet vil se lignende ut som det forrige (altså fra 2017/2018-sesongen på cyclocross og årets vårsesong på landeveissykkelen). Jeg har vist at denne kombinasjonen er mulig. Nå vil jeg også starte cyclo-cross sesongen med friskere bein. I fjor hadde jeg en lang sommer på landeveissykkelen, det blir ikke tilfellet nå, sier belgieren.

 

Tagget med: ,

Les også disse