PÅ PODIET IGJEN: Wout van Aert ble nummer to i Kasteelcross. Her fra et ritt tidligere i kross-sesongen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Van Aert tilbake på podiet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.01.20 16:07

Del på    

Men belgieren kunne ikke stoppe Van der Poels seiersrekke i Kasteelcross.

(procycling.no): Etter tredjeplassen i Hotondcross 14. desember, har Mathieu van der Poel igjen vært på vinnersporet. I lørdagens Kasteelcross stilte han som vanlig som favoritt, og han vant til slutt overbevisende.

Det så imidlertid veldig åpent ut i første halvdel av rittet. Da lå Van der Poel sammen med Wout van Aert, Eli Iserbyt, Jens Adams og Wietse Bosmans, og stort sett i bakre del av gruppa.

Van Aert så på sin side veldig sprek ut, men ble tydelig at Van der Poel hadde spart litt på kreftene da han gikk til etter rundt en halvtimes kjøring. Da var det ingen som kunne følge verdensmesteren, og han vant til slutt med rundt 35 sekunder ned til Van Aert. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Van der Poel sikret seg dermed sin 13. strake seier. Selv om avstanden til slutt ble ganske stor, må også andreplassen til Van Aert sies å være et positivt skritt på vei mot VM. Rittet er hans fjerde sykkelkross-ritt for sesongen, og det første hvor han har blitt blant de tre beste.

Damenes ritt ble langt jevnere, og det hele ble avgjort i en spurt. Der var Christine Majerus best, og vant foran Denise Betsema. For mange var det også en populær seier, i det som var Betsemas første ritt siden det tidligere denne uka ble kjent at hun ble utestengt i seks måneder (med tilbakevirkende kraft) etter at hun testet positivt på anabole steroider i fjor vinter. Betsema klarte å bevise at de positive testene var et resultat av et foruensuet kosttilskudd, men reaksjonene i sykkelkrossmiljøet har vært delte etter at det ble kjent at hun kom tilbake i konkurranse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse