STOR TOUR: Tre dager etter seieren i Albi veltet Van Aert ut at av Grand Tour-debuten. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Van Aert nærmer seg comeback

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.11.19 11:38

Del på    

Håper på cyclocross-retur 27. desember.

(procycling.no): Om lag fire og en halv måned har gått siden den grusomme velten som sendte Wout van Aert ut av Tour de France. I en krapp sving hektet han seg fast i gjerdet og flenget opp en muskel i beinet.

Etter en lang rehabiliteringsprosess og flere operasjoner begynner endelig Van Aert å se lyset i enden av tunnelen. Jumbo-Visma opplyser lørdag at DVV Trofee i Loenhout den 27. desember kan bli hans comeback.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dersom det medisinske aparaetet i hans nederlandske WorldTour-lag gir ham grønt lys vil Van Aert konkurrere for første gang igjen 162 dager etter velten i Tour de France.

– Forrige måned så skjedde rehabiliteringen mye raskere enn tidligere. Nå kan jeg virkelig trene igjen og øke belastningen, sier Van Aert ifølge Sporza.

– Det er fortsatt mye som må gjøres for jeg sliter fortsatt. Men vi tror det er realistisk å være tilbake innen en måned. Men det blir trolig ikke i god form, spår 25-åringen.

De store resultatene forventes dermed neppe, men Jumbo-Visma beretter at intensjonen med denne cyclocross-sesongen er å bruke det som oppladning mot vårklassikerne i 2020.

– Det er urealistisk å snakke om resultater nå. Jeg har ikke syklet på tre måneder. Jeg er allerede fornøyd med at jeg kan kjøre noen få ritt. Med tanke på vårsesongen så må jeg vente å se hvilket nivå jeg klarer å være på.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LIKE FØR VELTEN: Wout van Aert måtte bryte Tour de France etter å ha kjørt i gjerdet på den 13. etappen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Til tross for en prematur slutt på landevei-sesongen så har Van Aert sitt første år som WorldTour-rytter utvilsomt vært en suksess. Med to seirer i Critérium du Daphiné og etappeseier i Tour de France samt det belgiske tempomesterskapet har han vist seg uhyre konkurransedyktig på flere arenaer.

I vårklassikerne kan han vise til tredjeplass i Omloop Het Nieuwsblad, sjetteplass i Milano-Sanremo og andreplass i BinckBank Classic.

Resultatene var gode nok til at han ble kåret til Flandrien of the Year. Her stemmer de belgiske sykkelkollegene på den rytteren de mener har vært best. Van Aert vant med 506 poeng og var dermed kun ett poeng foran Remco Evenepoel. Philippe Gilbert ble nummer tre med 481 poeng.

Tagget med: , , , ,

Les også disse