Prøv Procycling Pluss idag

40 ÅR: Alejandro Valverde fylte 40 år i helga og på grunn av den nåværende situasjonen vurderer han nå også å fortsette karrieren til ut 2022. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde vil kutte i treukersrittene: – 15 dager er mer enn nok i år

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.04.20 10:42

Del på    

40-åringen tror også det kan bli store overraskelser i de tre store etapperittene.

(procycling.no): Hvis man etter hvert får startet opp sykkelsesongen i 2020, vil det bli noen måneder fullspekket med ritt. UCI har foreløpig lagt opp til en skisse, med ritt i WorldTouren fra august og Tour de France-start 29. september. Touren vil så gå helt til VM starter den 20. september, mens Giro d’Italia og Vuelta a España (i den rekkefølgen) vil bli arrangert i månedene etter. Den foreløpige planen er dermed å holde sesongen gående godt ut i november.

Monumentene og flere av de andre største éndagsrittene har foreløpig ikke fått en offisiell ny dato, men den belgiske TV-kanalen RTBF publiserte i forrige uke en oversikt over hvordan det tilsynelatende vil se ut. I oversikten var Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix alle lagt i oktober og underveis i en mulig Giro d’Italia (skissert fra 3. til 25. oktober).

På grunn av den tette kalenderen ville gjerne Alejandro Valverde sett at man kuttet i de tre store etapperittene. 

– Dette er en veldig spesiell sesong. Veldig spesielle tiltak har blitt gjort. Det jeg ville gjort, i de tre treukersrittene, er å redusere dem en uke. Det er et spesielt år og jeg synes ikke det er noe poeng i å holde det over tre uker, siden vi kommer for langt ut i sesongen. 15 konkurransedager er mer enn nok for fansen til å nyte det og for at de beste skal vise seg. Det normale er at touren kommer først. Som spanjol ville jeg hatt vueltaen etterpå og så giroen. De har bestemt noe annet, og du må akseptere det, men jeg ville kuttet i de tre store og hatt monumenter i mellom, sier Valverde til Marca.

Les også: Går mot flytting av Vuelta-start og muligens en reduksjon til 18 etapper

Tour de France og Vuelta a España på planen

Spanjolen fylte 40 år i helga som gikk, og veteranen har signalisert at han vurderer å fortsette karrieren til ut 2022 på grunn av den spesielle situasjonen i år. Skulle det bli noen ritt i år, ser han for seg deltakelse i Tour de France, VM og Vuelta a España.

Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège og Amstel Gold Race vil nok også være mulige element på rittkalenderen til Movistar-rytteren, mens brosteinsklassikerne nok vil gå uten Valverde, som imponerte med en åttendeplass i debuten i Flandern rundt i fjor.

– Jeg er realistisk og jeg vet at Flandern blir komplisert og Roubaix umulig, mens Milano-Sanremo kanskje vil være en større mulighet, sier han om monumentene. 

BRA I FLANDERN: Det endte med åttendeplass til Alejandro Valverde i debuten. Her fra siste gang opp Paterberg. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tror på overraskelser

Han anslår selv at han vil trenge rundt to måneder for å forberede seg inn mot et treukersritt, men usikkerheten er fremdeles stor for spanske syklister, som foreløpig må nøye seg med rulla for å få lagt grunnlaget.

Valverde er nok også i kategorien som foretrekker det å sykle utendørs, og sier at han noen ganger blir mer sliten av å kjøre på rulla enn en fem timer lang treningstur ute.

Spesielt inn mot de nåværende Tour de France-datoene vil det nok være stor usikkerhet rundt formen blant topprytterne, og eventuelle restriksjoner på treningsleirer i høyden kan også bli et element. Det vil i liten grad gjelde Valverde, som ikke aktivt bruker høydetrening på samme måte som blant andre Tom Dumoulin og Chris Froome, og han tror vi kan få se en del overraskelser.

– Jeg tror dette året vil være annerledes og det vil være noen store overraskelser. Ryttere som vi ikke trodde var så gode vil gjøre det bra, og de som var favoritter vil kanskje ikke være topp fem. Også fordi rittene er på andre datoer og kroppen ikke responderer på samme måte i oktober som i juni, sier Movistar-rytteren. 

Tagget med: , , , ,

Les også disse