UTE: Valverde krasjet på åpningsetappen og måtte bryte Tour de France. REUTERS/Wolfgang Rattay

PÅ VEI TILBAKE: Alejandro Valverde er på full vei tilbake etter bruddet i kneskåla. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Valverde tror han dropper Tour de France i 2018

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 9.10.17 21:08

Del på    

Spanjolen kribler etter å gjøre comeback etter bruddet i kneskålen.

Alejandro Valverde hadde noe i nærheten av sitt livs sesong fram til Tour de France. 37-åringen tok i løpet av vårsesongen imponerende ti seirer, inkludert seier i Liège-Bastogne-Liège, La Flèche Wallonne, Vuelta al Pais Vasco og Volta Ciclista a Catalunya.

I Tour de France ble det imidlertid bråstopp. Spanjolen veltet på åpningstempoen i Düsseldorf, og fikk konstatert brudd i kneskålen. Potensielt karrieretruende, men veteranen er på full vei til tilbake, og har for lengst startet å trene igjen. Faktisk ønsket han også å sykle Milano-Torino, men fikk nei av lagsjefen Eusebio Unzué, forteller Valverde i et intervju med El País, gjengitt av Cyclingnews.com.

– Jeg sykler 700 kilometer i uka. I treningsgruppa mi, med folk jeg har kjent i all evighet, sier de at jeg er minst like sterk som tidligere, sier spanjolen, og er klar på at han lengter etter å comeback i konkurranse.

Vil kjøre giroen og vueltaen

Det må nok uansett vente til neste sesong, og Valverde har allerede tankene klare for hvordan han ønsker å bygge opp sesongen. Mens Nairo Quintana i 2017 prøvde seg på både Giro d’Italia og Tour de France, har han tydelig signalisert at Tour de France er hovedmålet i 2018. Movistar har også signert Mikel Landa, som ble nummer fire i årets tour.

Dermed er det nok av sammenlagtryttere i det spanske laget, og Valverde går det langt i å utelukke en deltakelse i Tour de France.

– Du kan ikke avskrive noe, men med signeringene laget har gjort, og med Landa og Nairo i laget, så ønsker jeg ikke å delta i touren.

– Neste år tror jeg at vil gå for giroen, vueltaen og VM, fortsetter han.

Jakter det etterlengtede VM-gullet

Akkurat VM er viktig for spanjolen. I en imponerende merittliste er det fremdeles noen få hull. I VM-sammenheng har han vært nære en rekke ganger, men han står fremdeles uten det etterlengtede gullet.

Allerede i 2003 tok han sølvet bak landsmannen Igor Astarloa. Det ble et nytt sølv i 2005, før det ble en bronse året etter. Fra 2012 til 2014 ble det tre strake bronsemedaljer. Etter å ha gått glipp av en god sjanse i Bergen, er det en enda bedre sjanse som kommer i neste års tøffe løype i Innsbruck.

– Jeg har ikke så mange muligheter igjen til å vinne VM. Jeg har seks medaljer, men ikke noe gull. I Innsbruck er det en veldig hard løype, og hvis alt går bra…, sier Valverde, og lar avslutningen av setningen henge i lufta.

Tagget med: , ,

Les også disse