TREDJEPLASS: Alejandro Valverde var tilbake på pallen igjen i fredagens ritt på Mallorca. Foto: Bryn Lennon/tdwsport.com

Valverde etter tredjeplassen: – Det var som en seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.18 21:29

Del på    

Spanjolen viser solid form etter langt skadeavbrekk.

(procycling.no): Mange fryktet for karrièren til Alejandro Valverde da spanjolen veltet knallhardt på åpningstempoen av Tour de France 2017. Movistar-rytteren brakk en kneskål og en ankel i fallet, og mistet resten av 2017-sesongen.

Men den evigunge 37-åringen jobbet hardt for å komme tilbake, og var klar for sesongdebut i torsdagens Mallorca Challenge. Der ventet en massespurt, der Movistar-lagkompis Daniele Bennati spurtet inn til 7. plass. Fredag var det spanjolen selv som fikk vise seg fram.

– Balansen i kroppen i dag var veldig bra. Jeg følte meg bra. Jeg visste at har trent bra, men dagen i dag var de perfekte omstendighetene for å finne ut av om kneet mitt var helt bra igjen. Vi hadde alt i dag: kulde, regn, farlige veier. Og jeg følte meg bra, sier Valverde i en pressemelding etter å ha kjørt inn til tredjeplass i Trofeo Serra de Tramuntana.

– Det gikk fint i bakkene. Jeg synes jeg klatret veldig bra. Det var litt vanskelig i utforkjøringene. Jeg var litt redd, og ville ikke ta noen sjanser fordi veiene var veldig glatte.

Tim Wellens og Gianni Moscon ble for sterke i finalen på Mallorca, men for Valverde var tredjeplassen god som gull.

– I dag var det veldig vanskelig å holde seg på sykkelen. Så jeg visste at jeg ville forsvinne i finalen om de andre tok større sjanser enn jeg gjorde. Jeg må gratulerer Wellens og Moscon, men tredjeplassen det var som en seier for meg. Å være på nivå med ryttere som dem etter alt jeg har vært igjennom gjør meg glad. Jeg visste jeg var ok, men ikke at jeg var så bra, konstaterer 37-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Valverde etter krasj på første etappe i Tour de France. Foto: Twitter

Nervene satt også i kroppen på torsdagens sesongdebut.

– Til å begynne med så var jeg litt usikker, og faktisk litt redd i de første øyeblikkene, sa Valverde til AS etter at det lange skadeoppholdet var over.

– Jeg har trent mye, og følte meg bra, men konkurranse er annerledes.

Det var ikke et ritt for Valverde, men han nøt likevel å være tilbake på to hjul med startnummer på ryggen.

– Jeg var litt nervøs, fordi du vet aldri hvordan du kommer til å være i ritt. Men da dagen kom følte jeg meg bra. Det var ikke en etappe for meg, men jeg klarte å kjøre i fronten for lagkameratene mine, og å hjelpe Bennati i avslutningen.

Valverde fortsetter Mallorca Challenge på lørdag og er med i Trofeo Lloseta-Andratx

Tagget med: , , , ,

Les også disse