RASK TEMPO: Alejandro Valverde leverte varene på fredagens tempo, og tok tilbake ledelsen i Vuelta a Andalucia. Her fra Tour de France 2013. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com

Valverde tilbake i ledelsen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.02.17 16:53

Del på    

Movistar-kapteinen tok tilbake ledertrøya i Vuelta a Andalucia.

(procycling.no): Fredag var det tid for tempo i Vuelta a Andalucia. Fra tidlig startnummer brukte Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) 14:55 på de 11,9 kilometerne. Belgieren beholdt plassen i lederstolen helt til det siste, og vant etappen.

Alejandro Valverde (Movistar) var uhyre nære å matche tiden til Campenaerts. Spanjolen var seks sekunder foran LottoNL-rytteren halvveis ut på sin tempoetappe, men fikk det tyngre mot slutten. Over målstreken var Valverde ett sekund for sent ute.

– Jeg satt to timer i lederstolen, og så ble det veldig jevnt med Valverde. Jeg har trent mye på tempo, og det betyr mye å vinne min første internasjonale tempoetappe i den nasjonale mestertrøya, sa en fornøyd Campenaerts i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Valverde ny leder

Selv om etappeseieren røk med knapp margin kan Alejandro Valverde glede seg over å være tilbake i ledertrøya. Movistar-kapteinen ledet rittet etter første etappe, men måtte gi tapt for Thibaut Pinot (FDJ) og Alberto Contador (Trek-Segafredo) i gårsdagens fjellavslutning.

Fredag fikk han sin revansje da han tok fem sekunder på El Pistolero, og åtte sekunder på Pinot. Dermed leder Valverde rittet med ett lite sekund på Contador med to etapper igjen. Pinot er nummer tre, seks sekunder bak Movistar sin rutinerte leder.

Ledelsen er liten, men de to resterende dagene i det spanske sykkelrittet er skreddersydd for spurterne. Det ene sekundet blir ingen enkel oppgave for Alberto Contador.

Den spanske tempomester, Ion Izagirre (Bahrain Merida), var regnet som en av favorittene til å ta over sammenlagtledelsen etter den tredje etappen.

Bahrain-rytteren startet, men brøt tempoen etter å ha veltet før første mellomtid.

De to norske rytterne i Andalucia, Sindre Lunke (Team Sunweb) og Daniel Hoelgaard (FDJ), endte henholdsvis 1:28 og 1:33 bak den belgiske vinner.

Tagget med: , , , ,

Les også disse