BRØT RITTET: Alejandro Valverde steg inn i følgebilen med 103 kilometer igjen. Foto: Skjermdump Eurosport Player

Valverde startet La Doyenne med skadet haleben

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.04.19 19:23

Del på    

Verdensmesteren sto av Liège-Bastogne-Liège.

(procycling.no): Kun Eddy Merckx har flere seirer i Liège-Bastogne-Liège enn Alejandro Valverde. Men 2019 ble ikke året der den regjerende verdensmesteren nådde opp til Kanibalen sine fem.

Med 103 kilometer igjen plukket TV-kameraene opp Valverde, som gikk av sykkelen og steg inn i Movistar-følgebilen. En av hans tøffeste uker i Ardennene var ved veis ende.

Spanjolen var over fire minutter bak de beste i Amstel Gold Race. La Flèche Wallonne svelget 38-åringen en bie med 50 kilometer igjen, men klarte likevel å komme seg i mål på 11. plass. Dagen etter fylte veteranen 39, og veltet på trening. Det opplyser Movistar Team-sjef Eusebio Unzue overfor Cyclingnews.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Han veltet på trening for tre dager siden. Halebeinet tok det verste av støyten. Hver dag har han blitt litt bedre, og han var optimistisk på starten i dag. Han håpet han skulle komme seg gjennom det, forteller Unzue.

Men etter hvert merket Movistar-kapteinen at kroppen ikke fungerte.

– Det dårlige været kom på toppen av det hele. Så etter fire timer med hard sykling så begynte han å bli virkelig dårlig.

– På mandag eller tirsdag vil vi ta røntgenbilder, bare for å forsikre oss om at det ikke er noe seriøst. Så tar vi det derfra. Men vi tror ikke det er så altfor ille, og etter noen dager hvile tror vi han skal være klar igjen til Giro d’Italia, utbroderer Movistar-sjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLID LANDA: Maximilian Schachmann vant spurten om tredjeplassen. Mikel Landa var sist i samme gruppe, og ble nummer syv. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Med en svekket Valverde var Mikel Landa en positiv opptur for Movistar-troppene på søndag. Baskeren ble nummer syv, og fikset dermed et topp ti-resultat fra Ardenner-uka på siste forsøk for det spanske storlaget.

– Det var veldig bra. Og det er viktig for moralen hans etter en vanskelig start på sesongen. Etter velten han hadde på Mallorca så har han nesten ikke syklet ritt. At han da gjør det så bra her mot de aller beste, like for giroen, det er vi fornøyde med.

Landa har ett ritt igjen før giroen, Vuelta a Asturias, mens Valverde reiser til Bologna neste uke der årets Giro d’Italia starter 11. mai.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse