SLO VERDENSMESTEREN: Alejandro Valverde var den beste på de siste hundre meterne. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Valverde spurtslo Sagan

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.09.18 16:53

Del på    

Veteranen tok sin andre etappeseier i årets vuelta.

(procycling.no): Nærmest som en litt lettere utgave av fredagens avslutning, var det en ny avslutning som passet de klatresterke spurterne/spurtraske klatrerne på den åttende etappen i Vuelta a España.

De siste 6,5 kilometerne gikk slakt oppover, med en gjennomsnittlig stigning på 2,3 prosent.

Peter Sagan viste seg for alvor fram for første gang i rittet med andreplass på fredagens etappe, hvor Tony Gallopin holdt unna for et redusert hovedfelt, mens Sagan spurtslo Alejandro Valverde i kampen om andreplassen.

Sagan var dermed den store favoritten, men på de siste meterne ble det akkurat litt for seigt for verdensmesteren. I den tøffe motbakkespurten var det istedenfor Valverde som disponerte kreftene best og kjempet seg forbi på de siste 25 meterne.

Valverde tok med det sin andre etappeseier i årets vuelta. 38-åringen vant også den andre etappen.

– Jeg hadde dårlige bein i går, så jeg tenkte at jeg ikke kom til å kjempe om seieren i dag. På slutten kjempet jeg som bare det, og er veldig fornøyd (med seieren), sier Valverde i et seiersintervju vist på Eurosport.

Veteranen vant til slutt med over en sykkellengde ned til Sagan, mens Danny van Poppel tok tredjeplassen.

Sammenlagt er det fremdeles Rudy Molard som leder. Groupama-FDJ-rytteren er nå 37 sekunder foran Valverde på andreplass.

Bruddet fikk stor ledelse

Kun tre ryttere var med i bruddet som ble etablert på den åttende etappen. Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Jorge Cubero (Burgos-BH) og Héctor Sáez (Euskadi-Murias) angrep rett etter start på den 195 kilometer lange etappen.

Sammen opparbeidet de tre seg en god luke, som på det meste var på tolv minutter med 120 kilometer igjen.

Sakte, men sikkert, startet hovedfeltet å hente inn sekunder og minutter. Inn på de siste ti kilometerne var avstanden nede i 35 sekunder og Machado ble som sistemann kjørt inn med seks kilometer igjen.

Et par angrep kom på de siste kilometerne, hvor Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) var blant de fremste i feltet. Det hele endte dog i en spurt, hvor Valverde tok seieren.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse