NY SEIER: Alejandro Valverde, her på den tredje etappen i UAE Tour i vår, tok sin andre seier i verdensmestertrøyen i Route d'Occitanie torsdag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde seiret i comebacket

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.06.19 15:40

Del på    

VIDEO: Spurtet til seier i bakkeavslutning.

(procycling.no): Mens han på samme tidspunkt i fjor (etter Route d’Occitanie forøvrig) sto med åtte seire, har årets sesong vært noe tråere for Alejandro Valverde. Den regjerende verdensmesteren hadde foran dagens etappe i det franske etapperittet kun tatt én seier.

Den seieren kom i slutten av februar, på den tredje etappen i UAE Tour, da spurtslo Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og David Gaudu (Groupama-FDJ) i kampen om etappeseieren. Valverdes Ardenner-kampanje ble også korrumpert da han veltet på trening i forkant av Liège-Bastogne-Liège og måtte stå av rittet underveis. Han fikk seg en solid trøkk i halebeinet, som gjorde at han måtte stå over Giro d’Italia.

Torsdagens etappe i Route d’Occitanie var hans første ritt siden det belgiske monumentet, og spanjolen virker å ha funnet tilbake til vinnerformen.

VIDEO: Se sammendrag av etappen i videoen fra Eurosport Norge!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Avslutningen på etappen bød på to forseringer av Cote d’Aubignac (fire kilometer à 8,3 prosent). Movistar satte tempoet inn i bakken og skrellet gruppen ned til mindre enn ti mann. Rigoberto Urán (EF Education First) var den første til å prøve seg med et angrep, men ble markert av Valverde.

Élie Gesbert (Arkéa-Samsic) og Eddie Dunbar (Team Ineos) ga det også et forsøk, men inn på oppløpet var det fremdeles samlet. Da forsøkte Urán igjen, men Valverde var raskt på ham, før 39-åringen kontret på ham. Kun Dunbar hadde kreftene til å holde Movistar-rytterens spurt, men var sjanseløs på å komme rundt ham.

Dermed kunne Valverde innkassere sin andre seier i verdensmestertrøyen og kan ikle seg ledertrøyen på morgendagens etappe.

Tagget med: ,

Les også disse