ENDELIG GULL: Annemiek van Vleuten har vunnet det meste, men OL-gullet manglet. Foto: Skjermdump/discovery+

Endelig gikk gulldrømmen i oppfyllelse

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.07.21 07:03

Del på    

Van Vleuten slo voldsomt tilbake i temporittet i Tokyo.

(procycling.no): Velt fra lederposisjon under landeveisrittet i Rio 2016. Jubel over målstreken i landeveisrittet i Tokyo 2020 i det hun trodde hun tok gull, men som egentlig var sølv.

Jakten på OL-gullet har vært utfordrende for Annemiek van Vleuten. Men i onsdagens temporitt i Tokyo var det endelig hennes tur.

Romvesenet fra Nederland smadret all motstand gjennom 22,1 kilometer rundt Fuji Speedway og tok et suverent OL-gull på tiden 30:13.

Van Vleuten var raskest gjennom vært eneste passeringspunkt og vant til slutt 56 sekunder foran sveitsiske Marlen Reusser.

Regjerende tempoverdensmester Anna van der Breggen var nesten 30 sekunder bak Van Vleuten allerede ved første passering og fortsatte å tape til sin landskvinne gjennom de 22 kilometerne.

Mot slutten tapte hun også til Reusser, men Van der Breggen klarte å holde Grace Brown bak seg i kampen om bronsemedaljen. Dermed ble det tempo-bronse i andre OL på rad for Van der Breggen som skal gi seg som syklist etter årets sesong.

Den norske tempomester Katrine Aalerud var med i rødt, hvitt og blått, men Vestby-syklisten fikk ikke helt den opplevelsen hun håpet på. Aalerud tapte jevnt til sin Movistar-lagvenninne gjennom rittet og var til slutt 4:20 bak Van Vleuten på 20. plass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse