BRUDD I KORSBENET: Rafael Valls må belage seg på noen dager uten sykkelen. Her fra Ruta del Sol i fjor, den gang som Movistar-syklist. Foto: David Ramos/Getty Images

Valls ute av TDU med brudd i korsbenet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.01.20 14:54

Del på    

Uheldig start for 32-åringen i nytt lag.

(procycling.no): Med halvannen kilometer igjen av onsdagens etappe i Tour Down Under, gikk det en stor velt. Alle kom seg til mål, men undersøkelsene etterpå viste at Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) var ute av rittet. Belgieren brakk det ene kragebeinet, fikk et brudd i skulderen og brakk to ribbein, og skal nå opereres for skadene i Belgia.

Også Elia Viviani (Cofidis) og Simon Yates (Mitchelton-Scott) gikk i bakken, og begge har nå et vondt kne. Hvorvidt de starter den tredje etappen på torsdag er fremdeles usikkert.

Det som ikke er usikkert er at Rafael Valls (Bahrain McLaren) også må bryte rittet. Spanjolen var involvert i samme velt, og undersøkelser gjort i etterkant viser at han har et ikke-dislokert brudd i korsbenet. 

Laglege Luca Pollastri sier i en pressemelding at de vil overvåke Valls de neste 48-72 timene, før de planlegger de neste stegene. For øyeblikket er det for mye smerter til at Valls kan sykle.

Valls selv var naturligvis skuffet, etter at han hadde kommet til Australia i god form. Tour Down Under har også vært et godt ritt for ham tidligere, med åttendeplass sammenlagt i 2016 og syvendeplass i 2017. Rittet var også det første for 32-åringen for Bahrain McLaren, som syklet for Movistar de to foregående sesongene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse