UTE: Ben Hermans (til høyre) før start på den første etappen i Tour Down Under. Nå er belgieren ute av rittet etter å ha pådratt seg flere benbrudd. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Hermans ute etter flere benbrudd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.01.20 09:29

Del på    

Blant de mange som gikk ned i velten like før mål på den andre etappen i Tour Down Under.

(procycling.no): Det var med rundt halvannen kilometer igjen at en stor velt splittet feltet på den andre etappen i Tour Down Under.

Elia Viviani, Richie Porte og Simon Yates var alle blant de som gikk i bakken. Alle tre fikk et slag i kneet, men det rapporteres fra Trek-Segafredo-leiren at Porte har det bra, og han vil starte i morgen. Det er det ikke sikkert at Yates eller Viviani vil, og de to vil bli vurdert inn mot start på torsdagens etappe før en avgjørelse tas. 

En som uansett ikke starter der er Ben Hermans (Israel Start-Up Nation), den rytteren som tilsynelatende ble hardest rammet av velten. Fra TV-bildene kunne man se at Hermans satt i veikanten etter velten i en lengre stund. Han kom seg etter hvert til mål, som den siste av de 139 rytterne, over 13 minutter etter etappevinner Caleb Ewan.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hermans ble raskt fraktet til røntgenundersøkelse, og den ga nedslående nyheter for belgieren.

– Hermans har et kragebeinsbrudd, et brudd i skulderen og to brukne ribbein, sier lagleder Eric Lancker til Het Laatste Nieuws. Lancker forteller videre at det neste for Hermans nå er en CT-undersøkelse.

Laget skriver på Twitter at Hermans vil fly til Belgia og bli operert der, og anslår samtidig at rekonvalesensen vil ta to måneder. 

– Jeg snakket med Ben i det medisinske teltet. Han gråt. «Hvorfor meg» spurte han seg selv. Det er så synd, han har hatt en strålende vinter og hadde virkelig jobbet mot Tour Down Under. Han var i veldig god form, og uten denne uflaksen, ville han definitivt vært med i kampen om sammenlagtseieren, sier Lancker. 

Det er første gang siden 2014 at Hermans kjører rittet, og nå blir han da fremdeles stående med femteplassen fra 2013 som sitt beste resultat fra det australske etapperittet.

Hermans er dermed den andre rytteren som må bryte rittet. Aleksandr Riabusjenko måtte bryte underveis på den første etappen etter å ha pådratt seg et håndleddsbrudd.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse