Prøv Procycling Pluss idag

STOR SEIER: Michael Valgren gikk helt til topps i Omloop Het Nieuwsblad i fjor. FOTO: © Tim De Waele

Valgren: – Vet jeg er godt forberedt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.19 21:17

Del på    

Dansken klar for å forsvare fjorårets seier i Omloop Het Nieuwsblad.

Seieren i fjorårets Omloop Het Nieuwsblad markerte Michael Valgrens første proffseier utenfor Danmark, hans første seier på WorldTour-nivå og ble starten på en strålende klassikersesong.

Til årets sesong har dansken skiftet ut Astana med Dimension Data og er nå klar for å forsvare seieren i helgens flamske klassikeråpning.

– Det er strålende å komme inn i åpningshelgen som regjerende mester. Å ha nummer én på ryggen vil være spesielt og bringe fram gode minner fra i fjor. Samtidig er det et nytt ritt denne uken. Jeg vet at jeg har gjort jobben og forberedt meg bra for årets klassikersesong. Det er vanskelig å vinne hvilke som helst av klassikerne, men vi vil prøve å få en god start denne helgen, sier dansken i en pressemelding.

Ønsker å være stabilt i toppen

I tillegg til Valgren vil også nysigneringene Rasmus Fossum Tiller, Lars Ytting Bak og Giacomo Nizzolo utgjøre en del av det sør-afrikanske laget. De siste tre på Dimension Datas lag i klassikeråpningen blir Jaco Venter, Julien Vermote og en friskmeldt Edvald Boasson Hagen.

Hvordan samspillet mellom Boasson Hagen og Valgren vil bli har vært et spenningsmoment for norske sykkelfans gjennom vinteren. Med Boasson Hagens sterke spurt er de en naturlig duo som utfyller hverandre godt, selv om det må sies at Valgren har prestert langt bedre enn Boasson Hagen i de flamske klassikerne siden dansken først begynte å satse på dem i 2017.

– I Astana var jeg en leder, men ikke den store lederen. Vi hadde fremdeles tre, fire kapteiner, men her er jeg mer den enslige kapteinen eller sammen med Edvald. Jeg liker det, sier Valgren til Cyclingnews, som fremhever at han liker å ta ansvar.

Valgren – som ikke kjører Paris-Roubaix – har også seieren i Amstel Gold Race å forsvare senere denne våren. Tidligere har han snakket om at det er Flandern rundt som er rittet han aller helst ønsker å vinne i år, men stabilitet blir også viktig i hans første sesong i Dimension Data.

– Jeg tror jeg vil være fornøyd med klassikersesongen om jeg havner topp ti i tre, fire ritt. Å være stabil og være der oppe i alle rittene er fremdeles ganske stort for meg. Jeg vet laget ønsker å vinne og jeg ønsker også å vinne, men det er fremdeles ganske nytt for meg, sier dansken, som utvilsomt vil være en mer markert rytter i år enn hva han var i fjor.

Tagget med: , , ,

Les også disse