Prøv Procycling Pluss idag

BLE FOR DYR: Astana Pro Team skjønte fort at Michael Valgren ble priset utenfor deres rekkevidde denne sommeren. Teamsjef Dimitrij Fofonov sier at de heller vi bruke pengene på å utvikle unge ryttere. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Valgren fristes med drømmelønn i Astana

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.07.18 13:55

Del på    

– Touren er det aller beste utstillingsvinduet, sier hovedpersonen selv.

(procycling.no): I fjor lyktes det Astana Pro Team å forlenge med Jakob Fuglsang i forkant av touren, men med Gran Départ kun et snaut døgn unna, er Michael Valgren fremdeles som free transfer å regne foran 2019-sesongen.

Danske Ekstra Bladet og velinformert Brian Askvig skriver at Alexandre Vinokourovs mannskap for litt over én uke siden la fram et fett kontraktstilbud for 26-åringens manager.

Tilbudet skal strekke seg over de neste to sesongene, og skal – ifølge Ekstra Bladets kilder – gjøre Valgren til en av lagets best betalte ryttere bak lagkaptein Jakob Fuglsang.

Danske på lønnstoppen

Fuglsang skal tjene rundt én million euro i året. Det tilsvarer rundt 9,4 millioner norske kroner.

Ekstra Bladet skriver at tilbudet Valgren har mottatt ligger på rundt 3/4 av den lønna, altså rundt 7 millioner kroner.

– Én million euro er mange penger. Vi er ikke helt der, når det gjelder Valgren. Det er nok det neste steget for ham, sier en kilde i Astana-miljøet til avisen.

Etter at Alexander Kristoff vant Milano-Sanremo i 2014 og fulgte opp med seier i Flandern rundt sesongen etter, rykket Stavanger-mannen samtidig opp i lønnsadelen blant klassikerrytterne. VG har skrevet at lønna hans lå et sted mellom 15-20 millioner kroner, og 2 millioner euro (nå rundt 18 millioner norske kroner) var en sum som figurerte ofte i den internasjonale sykkelpressen.

Måtte tåle lønnskutt

Med overgangen til UAE Team Emirates måtte 31-åringen likevel tåle et kraftig lønnskutt, framfor alt fordi resultatene uteble under 2017-sesongen, i hvert fall fram til Tour de France, der han kom til enighet med sin nye arbeidsgiver.

I sykkelsporten er man ferskvare, og danske Valgren sitter alt med meget gode kort på hånden etter at det lyktes ham å vinne både Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race i inneværende sesong.

Med så stor pågang fra andre lag, haster det heller ikke veldig å skrive under en ny avtale. Spesielt ettersom en god opptreden i touren vil gjøre at aksjene hans stiger enda mer i verdi:

– Man har alltid noe å bevise, og touren er det beste utstillingsvinduet. Kan jeg bevise noe her, så er det at jeg er en hjelperytter i verdensklasse eller en etappevinner. Så det gjør jeg mer enn gjerne, sier Valgren til Ekstra Bladet i La-Mothe-Archard i Vendée.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse