SNART TILBAKE: Om 100 dager håper Petr Vakoc å være tilbake i konkurranse. Foto: Tim De Waele

Vakoc har satt dato for comebacket etter påkjørselen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.11.18 20:05

Del på    

Tsjekkeren snart konkurranseklar etter å mistet hele 2018-sesongen.

(procycling.no): Petr Vakoc har ikke syklet et proffritt siden 10. oktober 2017. Årsaken er den dramatiske påkjørselen som skjedde under en treningstur med Bob Jungels og Laurens De Plus mot slutten av januar.

De Plus og Vakoc ble rammet av en lastebil, og tsjekkeren fikk de verste skadene med brudd i flere ryggvirvler. Etter en vellykket operasjon startet den lange veien tilbake for Quick-Step Floors-rytteren. Heldigvis slapp 26-åringen unna ulykken uten alvorlige varige men. Nå nærmer han seg comeback i konkurranse.

– Jeg ble truffet av en lastebil, og heldig som er i live. Etter tre operasjoner, flere måneder rehabilitering og gradvis økt treningsbelastning så ser det ut til at jeg kan komme tilbake nå. Ikke bare tilbake til mitt vanlige liv, men til konkurranse. Målet mitt er å være på startstreken om 100 dager fra i dag, skriver Vakoc i et innlegg på Quick-Step Floors sin hjemmeside.

Dermed ser 14. februar ut til å utgjøre målstreken for tsjekkeren. Samme dag starter det franske etapperittet Tour de la Provence. Bloggen er dog datert til 5. november, så rittet med start 12. februar, Colombia Oro y Paz, kan også være aktuelt.

– Det er en sti med en usikker ende, men det er i seg selv et mål for meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av å konkurrere igjen. Og jeg vil ikke bare kjøre, men vinne. Jeg jobber hardt for å komme meg tilbake på det nivået jeg var på, og enda høyere etter det. Jeg vil dele historien min med fansen, og folk som kjemper mot problemer i livene sine. Man må være ydmyk, og du må jobbe hardt, men det er alltid ting du ikke kan kontrollere selv.

Permanent skade i venstre legg

26-åringen var to uker på sykehus i Sør-Afrika, der ulykken skjedde, før han dro hjem til Praha. I mars startet han så smått å tråkke pedaler igjen innedørs, men i liggende posisjon, med sykkelen hengende fra taket.

Mot slutten av juni var sykkeltrening utendørs tillatt for tsjekkeren, og var med laget på treningsleir i juli. Det så lovende ut for den talentfulle tsjekkeren, men på sensommeren kom et tilbakefall. Nervene i venstre legg hadde fått permanente skader etter påkjørselen.

– Den var svakere helt fra starten. Hamstringen fungerer ikke helt, og jeg kan ikke løpe. Det er ikke så tydelig når jeg sykler, men jeg mangler noen prosent der. Det føles ut som om det blir gradvis bedre, men ingen kan spå om beinet blir helt bra igjen, utbroderer Vakoc i innlegget.

Da ble avgjørelsen tatt: han skulle ikke sykle ritt i 2018, og comebacket ble utsatt til 2019.

– Jeg skal ikke la meg knekke av dette, lyder det kontant fra Vakoc fra en del av bloggen datert til august.

Tagget med: , , , ,

Les også disse