FULL STØTTE? Flere Sky-ryttere tok til Twitter mandag for å vise sin støtte til Sky-sjef Dave Brailsford. Men i Sør-Afrika skrev Chris Froome i stedet om et vellykket restaurantbesøk. Her er Sky-sjefen avbildet på samling med Mikel Nieve. FOTO:  REUTERS/Enrique Calvo

FULL STØTTE? Flere Sky-ryttere tok til Twitter mandag for å vise sin støtte til Sky-sjef Dave Brailsford. Men i Sør-Afrika skrev Chris Froome i stedet om et vellykket restaurantbesøk. Her er Sky-sjefen avbildet på samling med Mikel Nieve. FOTO: REUTERS/Enrique Calvo

«Uttrykk støtte, ellers er laget ferdig»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.03.17 10:05

Del på    

Avis hevder ryttere måtte ty til Twitter for å redde laget.

(procycling.no): Velinformerte Daniel Benson i Cyclingnews skrev mandag at ryttere i Team Sky diskuterer om Dave Brailsford bør levere inn oppsigelsessøknad.

Les også: – Sky-ryttere vurderer å be sjefen trekke seg

– Det er en bekymring over påvirkningen dette kan ha for denne sesongen, og alle distraksjoner dette medfører for Dave Brailsford og resten av ledelsen, siteres en anonym Sky-rytter på via cyclingnews.com.

Daily Mail-journalist Matt Lawton skriver at uroen stammer fra lagets treningsleir i forkant av Paris-Nice.

Avisen hevder også at det mandag gikk ut en formaning fra Sky-ledelsen om at rytterne offentlig måtte gå ut å gi sin støtte til den hardt pressede 53-åringen.

– Hvis ikke er laget ferdig, skal ordlyden ha vært ifølge Daily Mails kilde.

Støtteerklæringer kom – men ikke fra Froome

Utover ettermiddagen og kvelden var Geraint Thomas, Diego Rosa og Peter Kennaugh blant rytterne som viste sin støtte.

– Jeg burde ikke trenge å si dette, men vi støtter alle Dave B 100 prosent. Jeg har kjent ham lenge og vil ikke at noen andre skal styre Team Sky, skrev Thomas.

En av dem som ikke gikk ut med sin uforbeholdne støtte var den triple Tour de France-vinneren, Chris Froome.

Han er for tiden på treningsleir i Sør-Afrika og la heller ut et bilde av seg selv i forbindelse med en middag.

Daily Mail skriver at dersom hovedsponsor Sky ber Brailsford om å trekke seg, vil det være slutten på det hele.

Slik ordlegger kilden seg overfor avisen:

– Team Sky ER Dave Brailsford.

Team Sky under kritisk søkelys

Stormen rundt Team Sky og Brailsford ser nemlig ikke ut til å legge seg med det første.

Det ble for alvor ubehagelig da det britiske antidopingbyrået (UKAD) åpnet en etterforskning mot laget og British Cycling i fjor høst.

Granskingen kom i stand i starten av oktober etter at Daily Mail hadde avslørt at Simon Cope, sjefen for det britiske damelaget, hadde tatt med en pakke med medisiner til Bradley Wiggins under Critérium Du Dauphiné i 2011.

Formålet med etterforskningen var å finne hva forsendelsen inneholdt og om det hadde foregått ut brudd på antidopingreglene i den forbindelse.

UKAD og britiske myndigheter har de siste månedene forsøkt å grave opp papirsporet med dokumentasjon som kan bevise om Sky-ledelsen snakker sant.

Det har ikke vært en enkel oppgave:

– For det første er det fellende at det ikke finnes noen dokumentasjon. Hvordan kan man styre et rent lag eller drive med ren idrett når du ikke vet hva legene gir til rytterne dine? Det er essensen i dette. Jeg tror kredibiliteten til Fluimicil-historien har blitt undergravd av at det ikke finnes som viser dette. Ikke bare mangler dokumentasjon på at Fluimucil ble gitt under det aktuelle rittet, men det finnes ingen dokumentasjon overhodet på at medisinen har blitt sendt ut fra det britiske sykkelforbundet til Team Sky. Det undergraver kredibiliteten helt, uttalte parlamentsmedlem Damien Collins i starten av mars.

Sky-lege inn på teppet – Wiggins slipper unna

Brailsford uttalte under høringen på nyåret at legen Richard Freeman var kilden når det gjaldt hans viten om pakkens innhold.

Freeman har selv havnet enda dypere ned i gjørma etter at avisen The Times skrev at han i 2011 mottok en pakke testosteron.

Historien ble bekreftet av Team Sky, men de hevder at de ulovlige medikamentene var blitt feilsendt. Brailsford bekreftet også at ingen Sky-ryttere hadde mottatt ulovlig behandling med testosteron.

Freeman skal også ha forsøkt å søke om et fjerde medisinsk unntak i behandlingen av Bradley Wiggins, men skal ha fått nei fra lagledelsen.

Legen skulle også ha vært inne til høring foran parlamentsmedlemmene, men har foreløpig sluppet unna på grunn av sykdom.

Tirsdag skriver The Times at Freeman vil bli innkalt på nytt, men skriver samtidig at Wiggins foreløpig ser ut til å unngå en opptreden foran det britiske parlamentet.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse