KJEMPET TAPPERT: Maximilian Schachmann forsvarte seg mot Tiesj Benoot på siste kilometer. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Schachmann led seg til seier Paris-Nice

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.03.20 14:44

Del på    

– De siste tre kilometerne var som å gå gjennom helvete, ytret den tyske mester etter sin største triumf.

(procycling.no): Maximilian Schachmann kjempet bak hjulene til sine største rivaler i siste stigning, og forsvarte ledelsen i sammendraget på lørdagens siste etappe av Paris-Nice.

Én dag før den planlagte slutten av Rittet mot Solen egentlig skulle gått tok tyskeren karrierens største seier.

– Det var veldig veldig hardt. Patrick (Konrad), Felix (Grosschartner) og Schwarzmann gjorde en god jobb og kontrollerte rittet. Men de siste tre kilometerne var som å gå gjennom helvete. En verden av smerte.  Men nå føler jeg at jeg er i himmelen. Det var verdt all smerten, sier Schachmann i intervju med Eurosport.

– Det er mitt fjerde år, men min aller største seier så langt. Det er et stort steg. Gjennom min karriere har mange tvilt på at jeg kan bli en sammenlagtrytter, men det var alltid drømmen min. Nå er jeg her og har klart å vinne et av de største ukesrittene, fortsetter den ferske vinneren.

Men etappetriumfen var han ikke i nærheten av. Den tilhørte en sprek Nairo Quintana.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bora-Hansgrohe tauet feltet store deler av dagen helt inn til Valdeblore la Colmiane. Stigningen på 16,3 kilometer, med 6,2 prosent, var finalen i Paris-Nice 2020.

Men da motbakken kom tok Arkea Samsic over for en stakket stund. Helt til Quintana-løytnant Winner Anacona plutselig seg av gårde og fikk noen sekunder. Da måtte Bora til pumpene igjen før Trek-Segafredo tok ansvar da 14 mann satt igjen i favorittgruppa.

Maximilian Schachmann satt standhaftig bak Trek-rekka, men var uten hjelpere. Med syv kilometer igjen kom første skikkelige angrep da Romain Bardet klinket til. Richie Porte tauet kjapt med seg Nibali og resten av favorittene opp til franskmannen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FEMTE SEIER: Nairo Quintana tok sin femte seier for sesongen på siste etappe i Paris-Nice. Det blir trolig en stund til den neste. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Med fire kilometer igjen angrep Quintana og favorittgruppa sprakk opp øyeblikkelig. Nibali, Pinot, Higuita, Benoot og Schachmann fulgte i gruppa bak Quintana.

Mens Nairoman forsvant til etappeseier angrep andremann i sammendraget først med en drøy kilometer igjen.

Tiesj Benoot (Team Sunweb) støtet og fikk raskt en luke på de resterende favorittene. En sliten Schachmann ble sittende på hjulet til Higuita på siste kilometer.

Sunweb-kapteinen ble nummer to på etappen, men luka ned til Schachmann sin gruppe ble ikke stor nok.

En mektig sliten tysk mester trillet over målstreken tolv sekunder etter Benoot, og vant Paris-Nice 2020 sammenlagt. 18 sekunder ble det til slutt mellom han og Benoot på andreplass. Higuita ble nummer tre med 58 sekunder opp til Schachmann.

Profilene dundret til i bruddforsøk

Et kobbel syklister av uvanlig høyt kaliber kjempet i starten om å komme seg meg i det som trolig skulle bli det siste sykkelbruddet på en god stund.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) dro med seg Nairo Quintana (Movistar),  Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Fabien Doubey (Circus-Wanty Gobert), Nicolas Edet (Cofidis) og Romain Bardet (AG2R La Mondiale).

Sergio Higuita (EF Education), Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) og selv rittleder Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) gikk etter før også Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Stjernekampen fortsatte på et nivå som var på nivå med de fleste lørdagskvelder på NRK. Da supernovaen roet seg var det seks mann som til slutt fikk gå.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Anthony Perez og Nicolas Edet (Cofidis), Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Aurelien Paret-Peintre (AG2R La Mondiale), Alberto Bettiol (EF Education First) og Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

De holdt seg samlet helt til den siste stigningen der Thomas De Gendt klinket til med 15 kilometer igjen. Alaphilippe var den eneste som fulgte en stund før han også måtte gi tapt.

Med ti kilometer igjen ledet De Gendt med 1:38 til favorittene. 58 sekunder gjensto med fem kilometer igjen, men med Richie Porte tauende på Vincenzo Nibali i favorittgruppa ble det tungt også for De Gendt. Med tre kilometer igjen ble han kjørt inn og distansert. 

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse