Prøv Procycling Pluss idag

INGEN MALLORCA-RITT: Denne uken dro Uno-X-laget til treningsleir på Mallorca, men ritt i slutten av måneden på samme øy blir det ikke. FOTO: WordUp Projects

Utsatt sesongstart for Uno-X

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.01.21 16:38

Del på    

Nye smittevernstiltak sørger for flytting av Challenge Mallorca.

(procycling.no): Rekken med endagsritt på Mallorca, kjent under navnet Challenge Mallorca, har markert starten på den europeiske sykkelsesongen de siste årene.

De fire endagsrittene har blitt tråkket i gang i den siste helgen i januar.

Slik blir det ikke i 2021.

Lørdag offentliggjorde arrangøren av rittserien at de ser seg nødt til å avlyse den ritthelgen som var planlagt 28. til 31. januar.

Årsaken er økte smittetall på den spanske middelhavsøya. På tirsdag innføres nye covid-19-tiltak der et forbud mot sportsarrangementer med mer enn 50 personer blir forbudt.

Uno-X Pro Cycling Team skulle etter planen gjøre sin sesongdebut under nettopp Challenge Mallorca i slutten av januar. Profflaget er, sammen med kontinentallaget Uno-X Dare Development Team, allerede samlet på treningsleir på Mallorca og skal være der i tre uker.

I første omgang vil disse tiltakene gjelde fra tirsdag til og med 26. janaur, kun to dager før det første rittet var planlagt. Arrangørene så seg da nødt til å avlyse de planlagte rittene, men de har ikke gitt opp å finne en ny dato.

– Det er synd at vi må ta denne avgjørrelsen, men den nåværende situasjonen pålegger oss å ta det ansvaret med å prioritere helsen til alle som er involvert i rittet, sier Manuel Hernández som er direktør i rittarrangør Unisport.

De har allerede kontaktet UCI for å søke nye datoer for rittserien. Forespørselen de har kommet med er 13. til 16. mai. Det vil da kollidere med Giro d’Italia som trolig vil påvirke startlisten.

Det lille 1.2-endagsrittet Clàssica Comunitat Valenciana 1969 se dermed ut til å bli det første euorpeiske rittet i år med planlagt dato 24. januar. GP La Marseillaise følger etter 31. januar før både Etoile de Bessèges og Volta a la Comunitat Valenciana går fra 3. til 7. februar.

På andre kontinenter er Tour de Langkawi (30.01-06.02) først i Asia Tour-kalenderen, Tour du Rwanda (21.0-28.02) først i Africa Tour-kalenderen, New Zealand Cycle Classic (13.01-17.01) først i Oseania og Vuelta al Tachira en Bicicleta (17.01-24.01) først i Amerika.

UAE Tour er første planlagt WorldTour-ritt fra 21. til 27. februar.

Mulig sesongstart i februar

Helt sikker på når Uno-X får tråkket i gang sesongen er det fortsatt ikke.

– Jeg håper og tror at i starter i Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Så får vi se om vi får noe i mellom. For øyeblikket blir vi skviset av voldsom pågang fra WorldTour, sier lagsjef Jens Haugland til procycling.no.

De mange WorldTour-lagene som nå er på like hektisk jakt etter de rittene som klarer å arrangere til sesongstart gjør at nåløyet blir trangere for lag som Uno-X på sykkelsportens andre nivå. Det belgiske 1.HC-rittet Haugland nevner har planlagt dato 28. februar, dagen etter Omloop Het Nieuwsblad.

Om Uno-X Pro Cycling Team blir å se på start i Mallorca-rittene, om de får datoen de håper på i mai, er også ikke helt sikkert.

– Det kan være aktuelt, men det er absolutt ikke sikkert. Én av fordelene var at Mallorca Challenge skulle gå etter camp når vi hadde ryttere, staff og utstyr allerede på plass.

Selv om rittstarten nå er usikker så går ingen i Uno-X i kjelleren av den grunn.

– Vi er forberedt på uforutsigbarhet i vår. Rytterne tar det heller ikke tungt. Vi har det veldig bra på samling og føler oss heldige, konstaterer Haugland.

Tagget med: , , , ,

Les også disse