GRAND DEPART: Tour de France startet i Utrecht i 2015. Her fra den andre etappen. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Utrecht blir vert for enda en Grand Tour

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.12.18 16:00

Del på    

Vuelta a España 2020 til Nederland.

(procycling.no): 2020-utgaven av La Vuelta a España vil starte med en lagtempo i Utrecht. Det bekrefter rittdirektør Javier Guillén på onsdag.

De tre første etappene sentreres rundt Utrecht og Noord-Brabant, og andre dag starter i s’Hertogenbosch med målgang i Utrecht. Den tredje etappen tar rytterne mot sør og Breda.

Dermed blir Utrecht den aller første byen i historien som har fått besøk av både Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España.

I 2010 vant Tyler Farrar den andre etappen i Giro d’Italia, som gikk i mål i Utrecht. Fem år senere gikk Grand départ for 2015-utgaven av Tour de France, da Rohan Dennis vant prologen i Nederlands fjerde største by.

Dette blir andre gang Salida oficial går i Nederland. I 2009 var Assen arena for starten av den spanske Grand Tour. Det er bare fjerde gang vueltaen kjører sin start utenfor moderlandets grenser. Lisboa var først i 1987, før nevnte Assen i 2009 og Nîmes i 2017.

– Det er stor lidenskap for sykling både i Utrecht og Noord-Brabant. Begge provinsene har erfaring med å være vertskap for sykkelritt. I tillegg så er de historiske båndene mellom Spania og Nederland et viktig tema for oss, sier Javier Guillén.

– Dette var et av de viktigste kriteriene som gjorde at vi ga starten for La Vuelta 2020 til Utrecht og Noord-Brabant.

Men før den 75. utgaven starter i Nederland skal neste års utgave fullføres. Vuelta a España 2019 vil finne sin start i Alicante, sør i Spania. Offenlitggjøringen av ruta er ventet å komme 19. desember.

Tagget med: , , , ,

Les også disse