Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Maximilian Schachmann har vunnet tre av de fire første etappene i Baskerland rundt. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Ustoppelige Schachmann tok sin tredje etappeseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.04.19 17:29

Del på    

VIDEO: Tyskeren fortsatte dominansen i Baskerland rundt.

(procycling.no): Adam Yates angrep i den siste bakken på fjerde etappe i Baskerland rundt. Men på hjulet til Mitchelton-Scott-kapteinen fulgte Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) og Jakob Fuglsang (Astana Pro Team).

De fire suste ned den raske utforkjøringen inn mot målstreken, og på det siste flate strekket var det Pogacar som trakk opp spurten. Scahchmann fulgte på hjulet til slovenern, og spurtet forbi unggutten på de siste meterne.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Dermed tok tyskeren sin tredje etappeseier på fire dager. Jakob Fuglsang var sekundet bak de to første på tredjeplass, med Adam Yates som fjerdemann.

Ni sekunder bak de fire fulgte en større favorittgruppe. Max Schachmann tok ti bonussekunder med etappeseieren, og øker dermed ledelsen i sammendraget med en solid bunke sekunder.

Lagkamerat Patrick Konrad klarte seg godt, og klatret til andreplass i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Både Yates, Pogacar og Fuglsang tapte tid på de foregående etappene. Mens de to første er utenfor topp ti, er dansken oppe på sjetteplass med 1:24 til den tyske leder.

Lutsenko i bakken

En av vårens store formryttere, Alexey Lutsenko, var blant profilene som veltet mot slutten av etappen.

De glatte og våte veiene i baskerland skapte nervøs stemning i feltet inn mot siste bakke. Astana-rytteren var blant rytterne som var involvert i velten.

Lagkamerat Pello Bilbao var også involvert, og er med det ute av kampen om sammendraget.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Slik gikk det til:

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) og Jon Irisarri (Caja Rural) kom ikke til start, da alle var involvert i den store velten mot slutten av onsdagens etappe. Michal Kwiatkowski (Team Sky) var blant rytterne som måtte stå av i løpet av torsdagens etappe.

Men de som kom seg gjennom rittets tredje dag åpnet også den fjerde etappen i forrykende tempo. Etter ti kilometer var støtecupen fortsatt pågående, og feltet var samlet. 25 mann stakk av gårde, men den store gruppa ble like raskt kjørt inn.

Først etter halvannen mil fikk et brudd lov til å etablere seg. Carlos Verona (Movistar Team), Stephen Williams (Bahrain-Merida), Maxime Monfort (Lotto Soudal), Alessandro De Marchi (CCC), Michael Storer (Team Sunweb), Mikel Iturria (Euskadi-Murias) og Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) slet seg løs og fant raskt marsjfarten.

De økte til 3:46 før feltet begynte å heve tempoet. 80 kilometer fra mål var luka redusert til 2:45.

Grå dag i Baskerland

En ny dag med blandet vær dominerte rittet, stort sett hang regnskyene over feltet.

Inn i Garate-stigningen var avstanden nede i 2:30. Bora-Hansgrohe holdt det på omlag dette nivået i noen mil.

Men med 42 kilometer igjen til mål ventet dagens mest krevende stigning, og en intens posisjonskamp blant favorittene reduserte luka ytterligere.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

1:10 var det mellom front og felt, men selve klatringen tok feltet relativt rolig.

Verona, Grmay, Storer, Monfort og De March skilte seg ut som de sterkeste i bruddet.

Farlig finale

De våte veiene sørget for høyspente nerver i feltet. Mitchelton-Scott økte tempoet og kjørte inn bruddet 14 kilometer fra mål.

Inn i siste stigning, med seks kilometer igjen, gikk en velt langt framme i feltet. Heldigvis ble ingen skadet i stor grad, men Pello Bilbao (Astana) forsvant ut av sammendraget.

Mitchelton-Scott fortsatte å kjøre for Yates i front. Lucas Hamilton åpnet ballet for australierne, før Yates gikk etter. Schachmann (Bora-Hansgrohe) fulgte på hjul foran Pogacar (UAE Team Emirates) og Fuglsang (Astana).

Kvartetten fikk raskt en solid ledelse, med 15-20 mann som fulgte rundt 10 sekunder bak over toppen.

Pogacar åpnet spurten med Schachmann på hjul. Tyskeren tok sin tredje etappeseier på fire dager.

Tagget med: , , ,

Les også disse