FORSVINNER KANSKJE: Ilnur Zakarin er Katusha-Alepcin sin beste sammenlagtrytter i Grand Tour-sammenheng. Russeren sin kontrakt går ut etter årets sesong. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Usikker fremtid for Katusha-Alpecin

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.07.19 20:14

Del på    

Lagsjefen vet ikke om de kan fortsette i 2020.

(procycling.no): Katusha-Alpecin sin fremtid står i fare. Lagets sjef, José Azevedo, bekrefter overfor Cyclingnews at han ikke har mulighet til å tilby lagets ryttere kontrakter som strekker seg forbi 2019-sesongen.

Sponsoravtalen med den tyske sjampoprodusenten Alpecin, som har vært navnesponsor siden 2017, går ut etter 2019. Italienske Tuttobici rapporterer at den tyske sykkelleverandøren Canyon også er på vei bort fra laget. Sammen med Alpecin ønsker sykkelprodusenten å fokusere på Mahtieu van der Poel. Nederlenderen sykler på Canyon både på landeveien, i cyclocross og i terrengritt.

De to tyske sykkelaktørene ønsker å bygge et lag rundt den fortsatt bare 24 år gamle supersyklisten.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med en økonomisk usikker fremtid har ikke Azevedo hatt mulighet til å forlenge kontrakter med flere nøkkelryttere. Ilnur Zakarin er blant dem. Lagledelsen jobber for å få inn flere sponsorer for å minske byrden på lageieren, den russiske milliardæren Igor Makarov.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DEN GAMLE SJEFEN: Igor Makarov er den russiske milliardæren bak Katusha. Her side om side med tidligere lagkaptein Alexander Kristoff. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Jeg vet ikke om Zakarin blir eller om han drar. Vi hadde noen samtaler for noen uker siden, men nå har vi ikke avgjort noe, sier Azevedo til Cyclingnews.

Portugiseren vil dog ikke si mye om hvor langt de har kommet i samtalene.

– Vi forhandler. Når tiden er klar for det vil vi si noe om det. Nå er ikke riktig øyeblikk å snakke.

Ryttere som Nils Politt, Jens Debusschere, Alex Dowsett, Mads Würtz Schmidt og Rick Zabel er alle på kontrakt med laget også for 2020. Men med Kittel borte og kapteiner som Zakarin og Spilak på utgående kontrakt begynner det å se tynt ut.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HAR KONTRAKT: Nils Politt fremstår som det mest lovende kapteinsemnet av rytterne Katusha-Alpecin har kontrakt med i 2020. Tyskeren ble nummer to i Paris-Roubaix tidligere i år. Foto: Stephane Mantey-Pool/Getty Images

Mye ser ut til å avhenge av hva Makarov velger å gjøre. Russeren har midlene som skal til for at laget skal leve videre. Men Tuttobici melder at milliardæren kun ønsker å bidra til et lag bygget rundt unge ryttere fra 2020, og at budsjettet til dagens Katusha-Alpecin dermed vil bli redusert. Makarov er ventet å informere lagledelsen om sine planer på tourens første hviledag som er 16. juli.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Alpecin har kontrakt med oss ut året. Jeg vet ikke noe om fremtiden. Jeg kan ikke si om ryttere blir eller forsvinner. Vi har folk som jobber med det. Avgjørelsene vil bli tatt på det rette tidspunktet.

Han vil ikke si om det blir et Katusha-lag på WorldTouren neste år.

– Jeg kan ikke si noe om det. Jeg vet ikke om laget er avhengig av Alpecin. Vi har hatt dem med oss de siste tre årene men Katusha har Mr. Igor Makarov og det er han som bestemmer. Nå har vi ti ryttere på kontrakt med laget og har ikke startet på 2020 enda. Jeg er ikke nervøs. Sånn er det bare nå. Vi er mer fokusert på Tour de France.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse