Prøv Procycling Pluss idag

ENDELIG: Wout van Aert ble nummer tre i både 2018 og 2019. I 2020 klarte han endelig å vinne Strade Bianche. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ursterk Van Aert kjørte fra alle i Strade Bianche

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.08.20 18:42

Del på    

Jumbo-Visma-kapteinen tok sin første store klassikerseier.

(procycling.no): To tredjeplasser har det blitt på Wout van Aert i Strade Bianche de to siste årene. I 2020 klaffet det endelig for Jumbo-Visma-rytteren.

Da store favoritter som Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) og Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) begynte å vise svakhetstegn så var det først Jakob Fuglsang som grep sjansen.

Astana-kapteinen angrep med omlag fem mil igjen på en av grussektorene. Da støvet la seg fikk han selskap av fem mann.

Max Schachmann (Bora-Hansgrohe), Greg Van Avermaet (CCC Team), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Alberto Bettiol (EF Pro Cycling) og Davide Formolo (UAE Team Emirates) var kvintetten som dannet en sekstett med Fuglsang.

Inn på de siste tre milene var det halvannet minutt til neste gruppe. Vinneren var blant de seks.

Like før den nest siste sektoren med grus, to mil fra mål, angrep Schachmann. Tyskeren fikk selskap av Van Aert og de to startet å sammarbeide.

I grusbakkene jobbet Fuglsang, Formolo og Bettiol seg opp til duoen. 18 kilometer fra mål var det Bettiol som klinket til, men heller ikke italieneren fikk holde fronten lenge før de andre kom opp igjen.

Mot slutten av siste grusparti kom et susende angrep fra Wout van Aert. Ingen klarte å følge belgieren som kastet seg inn i det småkuperte terrenget de neste kilometerne. Schachmann, Bettiol, Formolo og Fuglsang var dog ikke mer enn syv sekunder bak. Men de samarbeidet ikke optimalt.

Og Van Aert hadde fått luft under vingene. Jumbo-Visma-rytteren økte til 14 sekunder, men bak ham sprakk det opp. Formolo og Schachmann fikk opp farten og startet jakten.

De reduserte til åtte sekunder, men den ensomme lederen økte stort før den tøffe finalen opp til Piazza del Campo i Siena.

Med to kilometer igjen hadde Van Aert 20 sekunder til Schachmann og Formolo.

De 800 meterne med 6,5 prosent, og 16 prosent på sitt bratteste, som var siste utfordring klarte heller ikke tukte Van Aert. 25-åringen kjempet seg opp bakken, manøvrerte seg gjennom de siste 500 meterne med svinger og jublet for den vakre seieren på like vakre Piazza del Campo.

– Tar du to tredjeplasser på rad så har du selvtillit her. I dag var en lang dag med lidelse. Jeg følte meg ikke veldig bra. Varmen var utmattende. Men jeg fokuserte på å drikke og å kjøle meg ned, sier Van Aert i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Å angripe er alltid det beste forsvaret. Jeg så tidligere at å angripe her er aldri dumt. Etter det var det mann mot mann, så det holdt.

Davide Formolo holdt Schachmann bak seg i kampen om andreplassen.

Tagget med: , , ,

Les også disse