Prøv Procycling Pluss idag

MER ANSVAR: Uno-X vil drifte U23-landslaget de neste årene. Dermed blir plassen til Iver Skaarseth, Andreas Leknessund, U23-mester Torjus Sleen og Syver Wærsted tryggere på U23-landslaget . FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Uno-X tar over driften av U23-landslaget

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.06.18 14:10

Del på    

Treårsavtale med Norges Cykleforbund.

SANDEFJORD (procycling.no): Lørdag inngikk Norges Cyklforbund og Uno-X en avtale som medfører at selskapet tar over store deler av driften rundt det norske U23-landslaget fra og med 2019 og ut 2021-sesongen.

– Man har hatt sine trøkker etter Bergen-VM, og vi har tenkt litt på hvordan vi skal bidra også på forbund-siden fremover. Vi har nå kommet til en avtale med forbundet som sikrer Nations Cup for U23 i tre år fremover. Vi tar over full drift av det. Formelt uttak skal selvsagt gjøres av forbundet. I tillegg inngår vi en avtale som generalsponsor de tre kommende årene for NM. Så vi har sikret NM økonomisk. Og så går vi inn på menn elite. Fin bredde er det vi har blitt enige om, sier Uno-X sin sykkelsjef Jens Haugland på pressekonferansen under offentliggjøringen av avtalen.

– Vi gjør dette fordi vi driver tungt i sykkelsporten og fordi vi ser grunnlag for et langt og godt samarbeid med et forbund som er avhengig av aktører i dag som ser verdien av å satse når ting ikke er på sitt lyseste. Man har hatt en runde med Bergen, men det vi ser framover nå er ekstremt lystig spør du meg. Det ser ut til at vi får Tour de France-rekord med tanke på antall norske rytter. Vi leder Nations Cup for juniorer og vi har en strøm av talentfulle syklister både på kvinne og herresiden. Vi ønsker å være med å ta vår del i det, konkluderer Haugland.

Får rett til uttak av lag

Per nå vil Uno-X drifte U23-landslaget i utvalgte ritt i Nations Cup. Men før hvert sykkelår vil det være dialog med forbundet med tanke på rittprogrammet. Fra avtalens trer i kraft i 2019 gjelder følgende ritt i Nations Cup:

  • Gent-Wevelgem
  • Ronde Van Vlaanderen Beloften
  • ZLM Tour
  • Course de la Paix Grand Prix
  • Tour de l’Avenir

I kontrakten med forbundet står det også at Uno-X har rett til uttak via Uno-X Hydrogen Development Team om laget har ryttere tilgjengelig. Laget har dermed sikret seg henholdsvis fire plasser i fire av de nevnte rittene, og fem i Course de la Paix.

Tagget med: , , , ,

Les også disse