STALLEN KLAR: Uno-X har nå 22 ryttere under kontrakt for neste år. FOTO: Jan Brychta/Uno X Development Team

Uno-X har stallen klar: – Synes vi har levert på det vi har sagt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.09.19 12:06

Del på    

Danske Hulgaard blir lagets 22. rytter.

(procycling.no): Mens danskene fortsatt svevde rundt i lykkerus etter det overraskende VM-gullet til Mads Pedersen søndag ettermiddag, kunne Uno-X presentere det som etter alle solemerker blir den siste brikken i lagets stall for neste år.

– Det kan komme en endring på et eller annet tidspunkt, med noe som skjer eller en mulighet som dukker opp, men i utgangspunktet er dette gjengen vi skal ha i 2020, sier Uno-Xs sykkelsjef, Jens Haugland, til procycling.no på telefon fra Yorkshire, mens han pakker ned sykkelen før hjemreisen.

Passende nok var det da danske Morten Hulgaard som ble presentert klar for laget, få minutter etter at Pedersen kryssa målstreken som verdensmester.

– Hulgaard er en vi har vurdert over tid og som vi også har sett at har kunnet hatt det veldig fint i ColoQuick. I og med at vi hadde Casper (von Folsach) og den gjengen fra ColoQuick, så følte vi det var bra, men så kom muligheten etter den meldingen som kom fra Casper. Morten har jo bare styrket sin sak med det han har gjort i det siste, så da følte vi oss trygge på at det var et godt valg for både gutten og oss, sier Haugland.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kun slått av Skjerping i Gylne Gutuer

I forrige uke ble det kjent at Von Folsach måtte sette karrieren på vent etter at man oppdaget en hjerterytmeforstyrrelse.

Dermed åpnet det seg altså en mulighet for 21 år gamle Hulgaard, som kun ble spurtslått av Kristoffer Skjerping i Gylne Gutuer og ble nummer seks på VM-tempoen i U23-klassen.

SPURTEN I STANGE: Morten Hulgaard måtte se seg slått av Kristoffer Skjerping i Gylne Gutuer. Skjerping fikk ikke forlenget kontrakten sin med det norske laget. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Haugland legger heller ikke skjul på at tempospesialisten Johan Price-Pejtersen også var oppe til vurdering.

– Det er flere spennende emner i ColoQuick, men de har et veldig spennende rittprogram selv og det er den balansen mellom å hente ryttere og om de har det bedre hvor de er, sier Haugland.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

22 ryttere i stallen

Med signeringen av Hulgaard har Uno-X kontrakt med 22 ryttere for neste år og 21 ryttere i 2021, ettersom det allerede er klart at Andreas Leknessund skal kjøre for Sunweb i 2021.

Foruten om Kristoffer Skjerping og Tobias Foss (som er klar for Jumbo-Visma), blir resten av lagets nåværende stall (utenom stagiairene) med videre. I tillegg har man altså signert Daniel Hoelgaard (fra Groupama-FDJ), Erlend Blikra (fra Team Coop), Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Jacob Hindsgaul, Julius Johansen og Morten Hulgaard (alle ColoQuick).

Haugland sier selv han er kjempefornøyd med stallen.

– Både stolt og fornøyd egentlig, for jeg synes vi har levert på det vi har sagt i den forstand at vi har beholdt mange av dem vi hadde. Vi skulle også forsterke oss og få inn mer spurtkraft i laget. Det har vært viktig, ettersom vi kjører mange ritt hvor det blir relevant. Det synes jeg vi har levert på med dem vi har henta. Det at vi klarte å få de sterke danskene vi fikk til, det er en god sak for oss. 

Wærsted får sjansen videre i Uno-X: – Det har vært en berg- og dalbane

Sender lisenssøknad i dag

Med reformene som UCI er i ferd med å gjennomføre, er kravet til lagene på nest øverste nivå – som fra neste år vil gå under navnet UCI ProTeams – at de må ha 20 ryttere, tre sportsdirektører og ytterligere fem i øvrig støtteapparat ansatt på fulltidskontrakter.

Lisenssøknaden må sendes innen 1. oktober og Haugland forteller at søknaden er ferdig.

– Den sendes til UCI i dag, og da er det bare å krysse det man har av sykkelvennlige tær og håpe at vi har gjort det rett.

– Jeg tror vi har gode sjanser til å lykkes. Om det er noe som må forbedres, så vil vi også ha mulighet til å ta tak i det i en mellomperiode. Når det kommer til det finansielle, støtteapparat og kontrakter, så er i hvert fall alt det på plass. 

Støtteapparatet til neste år vil se ganske likt ut som neste år, og Haugland bruker tid til å skryte av den danske mekanikeren Danny Skovgren, som har blitt en del av Uno-X denne sesongen. Samtidig kunne han også avsløre at en ny sportsdirektør ville bli presentert denne uka.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse