GOD PÅ BANEN: Casper von Folsach på podiet sammen med Elia Viviani og Ethan Hayter etter at dansken tok bronsen i omnium i fjorårets EM. Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Uno-X-klare Folsach må sette karrieren på vent

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.09.19 14:59

Del på    

Hjerteproblemer gjør at dansken må stoppe å kjøre sykkelritt.

(procycling.no): Sammen med Julius Johansen, Niklas Larsen, Jacob Hindsgaul og Frederik Rodenberg signerte Casper von Folsach for Uno-X Norwegian Development Team tidligere i år som en dansk kjerne, hvor flere av dem også hadde et stort mål om å gjøre det så bra som mulig på velodromen i neste års OL. Blant dem var Folsach, men 26-åringen er nå nødt til å sette karrieren på vent etter at omfattende legeundersøkelser viste at dansken hadde et hjerteproblem.

Det skriver hans nåværende lag, ColoQuick, på Facebook.

Folsach forteller at han har arrvev på hjertet etter at han tidligere hadde en hjertemuskelbetennelse. Det gjør at han fått forstyrrelser i hjerterytmen, som inntreffer når er oppe i nærheten av makspuls. 

Dansken kan dermed fortsatt trene og ha et ganske normalt liv, men må da altså unngå maksimalbelastningene som har gitt ham forstyrrelser i hjerterytmen.

– For inntil få uker siden hadde jeg kun to ting for øye. Jeg skulle kjøre så sterkt som mulig på banen i OL og forhåpentligvis vinne en gullmedalje, og så skulle jeg bruke 2021 til å prøve å bli så god på landeveien som mulig og leve det liv som det medfører, men dessverre …, sier han.

Samtidig forteller han at han ikke har gitt opp håpet helt og at han er klar for å høre med utenlandske leger om det er noe som kan gjøres. Han forteller også at han er åpen for en operasjon, om det skulle være en mulighet.

Haugland: – Synes veldig synd på ham

Uno-X Norwegian Development Team har naturligvis også vist at det har vært usikkerhet rundt 26-åringen den siste tiden.

– Først og fremst synes vi veldig synd på ham. Han får ikke selv ta en slik avgjørelse på egne premisser, men det er kroppen hans som styrer det egentlig, sier lagsjef, Jens Haugland, til procycling.no.

– Han har vært veldig åpen med oss. Han har fått sin første proffkontrakt og skulle kjøre om OL-plass for Danmark neste år. Jeg må jo si at han tar det på en enormt konstruktiv i måte i den forstand at han ser fremover.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Haugland forteller at de også er interessert i å jobbe videre med dansken.

– Folsach er i besittelse av kunnskap rundt produkt, aerodynamikk og trening som vi er veldig interesserte i å knytte oss tettere til. Vi har allerede signalisert til Casper at vi er interessert i å se på mulighetene for å samarbeide med det fremover. Selvsagt også for å hjelpe ham litt i gang etter det som har blitt en litt brå stans, sier Haugland.

Folsach sier selv at han også håper å være en del av baneprosjektet, samt at ColoQuick også står klar med hjelp. Dermed er han sikker på at han også i fremtiden vil jobbe med sykling.

Åpen plass hos Uno-X

Uno-X er i disse dager i ferd med å få på plass hele rytterstallen til neste år.

– Han har signert for oss, men han vil ikke sykle for oss. Det betyr per definisjon at det er en åpen plass, så får vi se hvordan vi løser det, sier Haugland. 

– Kan det bety at det nå vil ta litt lengre tid å få stallen på plass?

– Det kan det. Vi får bruke tiden i Yorkshire godt og se hvordan vi kan løse det. Vi har litt å tenke på der, men det er bare å bruke litt tid på det, så skal vi løse det. Casper var en viktig del av den gruppa fra Danmark, så vi får tenke litt på hvordan vi skal løse det, sier Haugland, som altså er på plass under årets VM.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse