Prøv Procycling Pluss idag

NY LANDEVEISSYKLIST: Uno-X Hydrogen-rytter Erik Resell er inne i sin første sesong som landeveissyklist, men lørdag var det Birken som stod for tur. Foto: Kristof Ramon.

Uno-X-rytter seiret i Birken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.08.17 20:30

Del på    

Motorsykkel hindret konkurrent før avgjørende punkt i løypa.

(procycling.no): Erik Nordsæter Resell gikk til topps i Birkebeinerrittet 2017. Uno-X-rytteren byttet terrengsatstning med landeveien før 2017-sesongen, men klarte allikevel å slå de beste terrengrytterne i Birken.

– Det var deilig å sette på plass terrengeliten, sier Resell til Birken.no.

Sammen med lagkamerat Hans Kristian Rudland dominerte Resell avslutningen av terrengrittet.

– Vi begynte egentlig allerede ned mot Djuposet. Først var vi to mann, og så kom det to til så vi var fire, og så kom Rudland og (Fredrik) Wilmann også, men så var det oss to raskeste som satt igjen til slutt. Da vi kom til Ballettbakken følte jeg at hvis jeg ikke trynet så skulle jeg greie å ta seieren i dag, beretter 20-åringen, og skrøt av lagkompis Rudland etter målgang.

– Det er mye lettere når vi er et lag og kan spille på hverandre. Birken er på en måte et landeveisritt, bare på terrengsykkel.

Ole Hem lå lenge an til å kunne utfordre Resell i kampen om seieren. Men like før den viktige Ballettbakken var Swix Hard Rocx-rytteren uheldig.

– Jeg ble sperret av en motorsykkel i sjikanene før Ballettbakken. Det avgjorde rittet. Da jeg i tillegg mistet kjedet i gressbakken etterpå tapte jeg andreplassen også, beretter en meget skuffet Hem.

– Jeg lå to sekunder bak da jeg ble sperret av motorsykkelen. Det var surt, for jeg er rimelig sikker på at jeg skulle kjørt fra Resell i Ballettbakken med fulldemper.

Resultater menn elite
1. Erik Nordsæter Resell 2:28:20
2. Johnny Cattaneo +0:15
3. Sigurd Mellemsæter +0:17
4. Ole Hem +0:25
5. Hans Kristian Rudland +0:42
6. Frederik Wilmann +5:05
7. Erik Bruland +5:12
8. Eirik Pettersen +5:33
9. Diego Gargnelutti +5:37
10. Emil Hasund Eid +5:39

Kvinnene vil starte først

Kvinnenes eliteritt endte med svensk triumf. Jennie Stenerhag har endt som nest beste kvinne de to siste årene, men på tredje forsøk ble det endelig seier for 42-åringen fra Falun. Kampen om seieren stod mellom svenske Stenerhag og norske Hildegunn Hovdenak.

– Jeg falt av flere ganger underveis men jeg matet på i Ballettbakken, sier Hovdenak til birken.no. Hun irriterer seg mer over kvinnerittets status i Birken, enn at seieren røk. Hun opplever at

– Jeg syns vi burde få en egen start for jentene her. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: vi burde få en start som elitegutta. Jeg skjønner det virkelig ikke. Vi sitter og roper og roper og roper, og det er jo vanskelig for de andre syklistene å passe seg også, men det er et problem for oss jentene, ytrer dagens andreplass.

Rittvinner Stenerhag stemmer i bak Hovdenak sitt budskap.

– Det er litt mye herrer i veien for oss. Den nye stien som er ganske smal, der går det sakte. På slutten måtte vi også passere herrer. Det er ikke så veldig bra, sier Stenerhag til NRK.

Vinneren skulle helst sett at kvinnene fikk starte først.

– Sånn som det er i Sverige, på Cykelvasan, der damene starter 45 minutter før alle andre. Da kjører vi alene fra start til mål. Det er best for da er det ingen som er i veien. Det hadde vært optimalt.

Resultater kvinner elite
1. Jennie Stenerhag 3:03:13
2. Hildegunn Hovdenak +0:00
3. Ingrid Lorvik +0:15
4. Borghild Løvset +0:31
5. Jeanette Person +9:09
6. Nelie Larsson +9:50
7. Elisabeth Sveum +10:50
8. Mari Trønnes +11:41
9. Anne Helene Reiten +12:16
10. Camilla Hott +12:19

Tagget med: , , , ,

Les også disse