Uheldig Kristoff veltet før siste spurtsjanse i Paris-Nice

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.03.19 16:28

Del på    

Kjempet seg inn til niendeplass.

(procycling.no): På siste etappe med spurtsjanser i Paris-Nice 2019 ventet mer uflaks for Alexander Kristoff.

Jan Bakelants (Team Sunweb) kjørte på et lite objekt i veien og deiset hardt i asfalten. Rafael Valls (Movistar) fulgte like bak og møtte samme skjebne.

UAE Team Emirates sin norske spurter var nestemann, og fikk ikke et like hardt møte med bakken. Det ble dog noen solide sår. 31-åringen var raskt oppe på beina igjen, men måtte bytte sykkel.

– Det var en velt ti kilometer før mål. Så klart gikk jeg ned igjen, sier en irritert Kristoff i intervju med TV 2 like etter målgang.

– Det var noen som veltet foran meg, så jeg klarte ikke å stoppe. Det var ikke optimalt. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Det var ikke nervøst og det var ikke mange som gikk ned. Det virker som om folk er litt dårlige til å sykle eller noe, fortsetter den blodige Stavanger-syklisten, trolig mest på spøk.

Det virker heldigvis som om kroppen slapp fra velten uten veldig store skader.

– Jeg har vondt i fingrene og måtte fullføre på reservesykkelen. Jeg tror ikke giret, hjulene eller noe var helt optimalt for å prestere i en sånn utforkjøring. Jeg følte ikke jeg hadde overskudd igjen til avslutningen. Men jeg følte meg bra helt til velten. Etter det var det dårlig.

Etter velten ble Kristoff filmet på vei alene opp til feltet gjennom bilkøen. I front satt to ryttere fra UAE, men ingen slapp seg ned.

– Det går senere hvis du er flere. Jeg får hjelp av bilen til å komme meg tilbake, så det er egentlig lettere, kontrer Kristoff på spørsmål fra TV 2.

Bennett igjen til topps

Ni kilometer gjensto da Kristoff var tilbake. Med 3500 meter igjen, like etter en innlagt spurt der Kwiatkowski og Sanchez tok sekunder, gikk en ny velt i det reduserte feltet. Men denne gangen kom Kristoff seg forbi uten store problemer.

Caleb Ewan (Lotto Soudal) og Cristophe Laporte (Cofidis) var de uheldige denne gangen, og mistet spurtsjansen etter å ha vært i asfalten.

Inn på siste kilometer var Kristoff ikke blant de best plasserte. UAE-rytteren var for langt bak da spurten startet, og lenger framme i rekkene var Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) den raskeste. Iren tok sin andre etappeseier i rittet. Kristoff endte som 9. mann.

To klatreetapper gjenstår i Paris-Nice som siste kilometere for nordmannen før Milano-Sanremo neste lørdag.

Michal Kwiatkowski leder fremdeles det franske etapperittet sammenlagt, 18 sekunder foran lagkamerat i Team Sky Egan Bernal.

Slik gikk det til:

En småkupert etappe på 176,5 kilometer lå foran feltet som syklet ut av Peynier fredag formiddag.

149 ryttere ble sluppet løs, og Lilian Calmejane (Direct Energie) tråkket til like etter flagging av start.

Ivan Garcia (Bahrain-Merida), Alex Kirsch (Trek-Segafredo), Laurent Pichon (Arkea-Samsic) og Mauro Finetto (Delko-Marseille-Provence) tette luka til franskmannen, og en bruddkvintett ble dannet.

Det tok ikke lang tid før det ble til en kvartett da Garcia slapp seg ned.

En fryktet Calmejane

Calemajen var godt plassert i sammendraget, og derfor fikk bruddet aldri en stor luke med Direct Energie-rytteren i front.

Kirsch, Pichon og Finetto fikk fortsette alene, men kun 1:15 var ledelsen med 15 kilometer kjørt seg.

Med Calmejane tilbake i feltet begynte dog ledelsen å øke igjen.

Tolv mil fra mål ledet tettrioen med tre minutter.

Hardkjør i feltet

Inn mot den mer kuperte andre halvdelen av etappen ble det en annen stemning i feltet.

48 kilometer fra mål var moroa over for Kirsch, Pichon og Finetto. Et samlet felt fortsatte mot Brignoles.

Feltet sprakk i to kort tid etter, med 70 mann i første gruppe. Dylan Groenewgen (Jumbo-Visma) og Simon Yates (Mitchelton-Scott) var begge i bakleksa.

Mitchelton-Scott kjørte dog hardt i fronten, for å hjelpe Matteo Trentin i seiersjakten. I den siste kategoriserte stigningn skallet det av på halen av første felt, men omlag 50 mann hang med over toppen.

Uheldige Kristoff

15 kilometer fra målstreken i Brignoles gikk Jan Bakelantes (Sunweb) og Rafael Valls (Movistar) i bakken.

Velten skjedde langt framme i feltet som splittet seg, men ingen andre gikk med i velten. Alexander Kristoff var blant rytterne som ble mest hindret, og måtte jage i bilkøen alene inn mot siste mil.

Med snaue ti kilometer igjen var nordmannen oppe igjen.

Michal Kwiatkowski og Luis Leon Sanchez tok tre og to bonussekunder på den siste innlagte spurten, og fortsatte kjørte med en liten luke.

Samtidig gikk en ny velt i feltet, med Ewan (Lotto Soudal) og Laporte (Cofidis) blant de uheldige.

Det ble spurt fra et redusert felt, der Sam Bennett (Bora) vant.

Tagget med: , , , ,

Les også disse