UHELDIGE: Bjørn Tore Hoem veltet, på en dag der Joker Icopal slet med punkteringer. Her fra De Panne. FOTO: Mario Stiehl

Uheldige Joker Icopal i Tro-Bro Léon

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.04.17 16:42

Del på    

Punkteringer spolerte for det norske laget.

(procycling.no): Tro-Bro Léon er bare rangert som et 1.1-ritt på UCI-kalenderen, men har blitt et meget populært ritt i sykkelmiljøet de siste årene. De mange grusveiene nord-vest i Frankrike preget også i år de 204 kilometerne, med start og målgang i Lannilis.

Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Damien Gaudin (Armée de Terre) kom inn på oppløpet med hovedfeltet jagende bak. Duoen gjorde opp om seieren og Gaudin var overlegen i spurten. Franskmannen kunne juble vilt, mens Backaert tok andreplassen. Benjamin Giraud (Delko Marseille) tok tredjeplassen.

Joker-punkteringer

Joker Icopal var det eneste norske laget som hadde fått plass i det populære rittet, men gjennom de 204 kilometerne opplevde nordmennene lite som kunne minne om flaks.

På grussektor 18 veltet Bjørn Tore Hoem, og måtte over på reservesykkelen. Kort tid etter møtte Kristoffer Skjerping samme skjebne. 23-åringen fikk byttet hjul, og var raskt oppe på sykkelen igjen, men straks ventet nok en punktering på Skjerping.

FDJ hevet tempoet og reduserte feltet betraktelig, men tidligere terrengsyklist Carl Fredrik Hagen mestret grusen godt. Med snaue to mil igjen satt Joker-ryttern igjen i feltet som eneste norske representant, men det varte ikke lenge. 17 kilometer var det igjen til mål da også Hagen punkterte. Det tok tid å få byttet hjul, men 25-åringen startet jakten på de der framme igjen. Men det ventet enda en punktering på nordmannen, som kom med kun fem kilometer igjen.

Hagen ble eneste norske syklist som fikk fullføre rittet. Han endte på 37. plass, 4:11 bak Gaudin.

Sondre Holst Enger (AG2R) og Daniel Hoelgaard (FDJ) deltok også i rittet.

WorldTour-lagene kom til kort

Tetduoen hadde et minutt på en gruppe på snaue 30 mann, der FDJ lå i front, med tre mil igjen.

Inn på de avsluttende rundene, med tolv kilometer til målstreken, var avstanden fremdeles 50 sekunder. Bak i favorittgruppa jobbet nå FDJ og AG2R La Mondiale godt sammen, men samarbeidet fløt også godt mellom duoen i front. Da også den nest siste runden var syklet skilte kun 23 sekunder bruddet og forfølgerne. Inn på det siste gruspartiet var feltet enda nærmere, men brudduoen forsvarte seg mesterlig i finalen. Backaert og Gaudin stod i mot de jagende franske WorldTour-lagene, og gjorde opp om seieren.

Arnaud Démare (FDJ) var den store favoritten til mandagens Tro-Bro Léon, men i spurten maktet han heller ikke knipe den siste pallplassen. 25-åringen endte på syvendeplass, som eneste WorldTour-rytter blant de ti beste.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse