UFLAKS: Vita Heine må operere etter at hun brakk armen på trening. FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images/privat (montasje)

Uheldig Heine brakk armen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.20 11:11

Del på    

Må utsette rekordforsøk på tempo etter treningsvelt.

(procycling.no): På en treningstur på torsdag gikk det galt for Vita Heine.

– Jeg var uheldig på sykkelen i dag og brakk armen. Det skjedde uten at biler var involvert. I en spurt klikket skoen min ut av pedalen, jeg mistet balansen og kjørte inn i autovernet, beskriver Heine selv hendelsen på sin Facebook-side.

Treningspartner Caroline Thorvik Olsen tilkalte hjelp og på sykehus ble det påvist bruddskade etter røntgenbilder.

Fredag skal Heine i møte med lege for å bestemme tid og sted for operasjon. 34-åringen opplyser overfor procycling.no at operasjonen trolig skjer på Voss grunnet begrenset kapasitet i Bergen.

– Jeg vil ikke kunne sykle ute på minst seks uker. Men jeg håper jeg kan sykle på rulle. Det vet jeg ikke før etter operasjonen. Det kommer an på om de må gipse masse i tillegg til platen og om det går over albuen, forteller Hitec Proucts-syklisten til procycling.no.

Med fortsatt halvannen måned igjen til planlagt sesongoppstart påvirker det trolig ikke rittprogrammet til Heine i veldig stor grad, men et rekordforsøk på tempo må bli utsatt. Etter planen skulle kvinnen som ble nummer fire i tempo-EM 2019 forsøke seg på rekordtiden på ti kilometer tempo mot slutten av juni. Det må hun nå utsette.

Wenche Stensvold (Nesset CK) sin rekord fra 2001 står fortsatt med tiden 13:38.9. Cecilie Gotaas Johnsen (CK Victoria) har med tiden 27:06.7 fra 2011 fremdeles rekorden på 20 kilometer.

Heine har selv rekorden på 30 kilometer satt i september 2018. Da suste hun gjennom de tre milene på 38:15.40.

Tagget med: , , , ,

Les også disse