– Uforsvarlig å arrangere ritt i regi av Norges Cykleforbund på den måten her

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.06.19 12:28

Del på    

U23-fellesstarten avlyst etter trafikkaos.

ÅS I AKERSHUS (procycling.no): Søndag formiddag tråkket Norges beste U23-ryttere i gang fellesstarten i NM i Ås. Men det tok ikke lang tid før kaoset startet.

Kort tid etter den offisielle starten klokken 10:15 ble rittet nøytralisert. Flere biler ble observert i løypa. Buss 520 på vei mot Ski passerte feltet, mens rytterne fremdeles ble stående.

Fellesstarten trillet i gang igjen. Rasmus Westad (Lillehammer CK Elite), Lars Saugstad (Uno-X) og Leif Christian Tallaksen (Sandnes SK) angrep raskt, men det tok ikke lang tid før de ble stanset enda en gang. Det var fremdeles mye trafikk i løypa.

Arrangørene forsøkte å få til en ny start. Det gikk ikke. U23-fellesstarten 2019 ble til slutt avlyst.

– Det var 106 påmeldte sykkelryttere som hadde gledet seg til det som var et av sesongens høydepunkt. Norges Cykleforbund er ansvarlige for å gjennomføre NM U23 på en sikker og trygg måte for rytterne. Både på vegne av eget lag og som generalsponsor er jeg svært skuffet over det som har skjedd her i dag. Det er rett og slett direkte uforsvarlig å arrangere sykkelritt i regi av Norges Cykleforbund på den måten her, sier sykkelsjef i Uno-X Jens Haugland til procycling.no.

«Trafikksituasjonen er ikke holdbar slik rittet er nå», ble det meldt via rittsambandet da rittet ble stanset for andre gang. Saugstad, som satt i bruddet, var forståelig nok enig i den vurderingen.

– Det er kaos. Nå ligger jeg i brudd, så jeg vet ikke hvordan det er i feltet. Det er ikke bra å ligge på fullt trafikkert vei inn mot Nesodden med busser imot. Det sier seg selv. Men sånn er det, sier Lars Saugstad til procycling.no like før rittet starter på igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SATT I BRUDD: Lars Saugstad mener dommerne gjorde en god jobb med de vanskelige forholdene i U23-NM. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Rittet var egentlig på 144 kilometer fordelt på to runder. Den lange løypa blir nå droppet helt, og isteden blir det ti runder rundt den korte på tolv kilometer. De 120 kilometerne involverer da ti klatringer opp den bratte Vassumbakken, som er over 18 prosent på det bratteste.

– Det blir en litt rar stemning. Alle skjønner at det blir litt rart når det plutselig er seks runder i den, og så ti runder. Men det skal vel, enn så lenge, kåres en norgesmester i dag. Så det blir ritt, sa Uno-X-syklisten før rittet ble avlyst.

– Hvem har skylda her?

– Det vet ikke jeg. Det er ikke dommerne i hvert fall. Dommerne har gjort en kjempejobb. De setter vår sikkerhet foran at det skal bli et ritt. Det er veldig bra. Hvem som er det? Det får du spørre noen andre om. Det burde være ganske greit å skjønne at det er vanskelig å arrangere sykkelritt på den hovedveien her, konstaterer U23-rytteren fra Uno-X.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse