REFORMEN: UCI-president vil gjøre store endringer på WorldTour-kalenderen. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

UCI-president Lappartient vil ha syklingens Champions League innen 2020

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.09.18 17:55

Del på    

Ønsker serie med 20 store endagsritt.

(procycling.no): I et møte med hovedmannen bak det canadiske grand prix-rittene i Québex og Montréal, Serge Arsenault, har presidenten for det internasjonale sykkelforbundet UCI, David Lapartient, denne helgen løftet på sløret om sine planer om å stable på plass en Champions League-inspirert ordning for sykkelsportens endagsritt.

– Det ville vært interessant for syklingen å organisere en serie med 20 store endagsritt. Den vil inkludere monumenter som Flandern rundt og Paris-Robuaix, samt ritt som Québec og Montréal, men også ritt i nye markedet som Sør-Amerika, sier Lappartient til Het Nieuwsblad.

Ideen om en separat verdenscup for endagsrittene, med en egen ranking og muligens egen ledertrøye, støttes av Arsenault. Under et UCI-møte i Madrid kommende onsdag, skal ideen diskuteres nærmere, med sikte på å ferdigstille et gjennomtenkt konsept.

– Vi er i sluttfasen, det røde flagget for én kilometer igjen er i sikte. På det tidligste ønsker vi å iverksette dette i 2020, sier den franske UCI-presidenten – som ikke liker når store ritt overlapper med hverandre, slik som Vuelta a Espana og de canadiske rittene gjorde denne helgen.

– Vi leker med en idé om å starte La Vuelta en uke tidligere, avslører Lappartient.

Det er imidlertid uklart hva en eventuell reform vil ha å si for den nåværende WorldTour-kalenderen, som ble gjenstand for store utvidelser under forrige UCI-president, briten Brian Cookson.

Tagget med: , , ,

Les også disse