Prøv Procycling Pluss idag

AVLYST: Hammer Stavanger arrangeres ikke i 2020 som opprinnelig planlagt. FOTO: Simon Nessler, procycling.no

Hammer Stavanger 2020 suspendert

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.03.20 18:39

Del på    

Retter kraftig kritikk mot UCI.

(procycling.no): Arrangøren av Hammer Stavanger, Tour des Fjords AS, og Velon har besluttet å suspendere Hammer Stavanger i 2020. Det melder Velon i en pressemelding fredag kveld.

Rittet skulle etter planen avvikles i mai og hadde planlagt å utvide arrangementet med et dameritt denne sesongen. Slik blir det imidlertid ikke, melder arrangøren, som retter skarp kritikk mot det internasjonale sykkelforbundet UCI.

«UCI har blokkert rittet og med det kostet rittarrangøren avgjørende finansiering og sponsorer,» skriver Velon i en utfyllende pressemelding. Da UCI hadde lagt en et dameritt til samme dato som Hammer Stavanger, fikk arrangøren en umulig oppgave med å sikre nok lag til start.

– Vi så det forrige uke da UCI la et kvinneritt til samme dato som vårt ritt, at ble det umulig for oss å arrangere. Damelagene hadde gitt oss frist sist uke, men nå ser vi jo at de er nødt til å takke nei til oss og si ja til det andre UCI-rittet, sier Roy Hegreberg hos Tour des Fjords AS til procycling.no.

– Velon sliter med å få saken løst opp mot UCI, og da blir det for kostbart for oss også. Vi klarer ikke å bygge en serie alene. Jeg tror Hammer har mye riktig ved seg og er fremtidsrettet, men skal det fungerer, må det være en serie.

– Dermed besluttet vi sammen med Velon om å avlyse. Slik av både vi og de slipper å tape enda mer penger, sier Hegreberg.

Velon eies av elleve WorldTour-lag hvor flere uttrykker skuffelse etter at Hammer Stavanger ikke blir en realitet denne sesongen.

– Innovasjon. Dette konseptet skulle utvide den gamle sykkelverdenen da Hammer Series ble dannet. Denne kraftfulle maskinen med nye ideer ga oss motivasjon til å se på sporten vår med nytt perspektiv vell vitende om at denne utfordringen skulle bane vei for en lys fremtid for dame- og herresyklingen. Å få denne drømmen knust (av UCI) og den konstante begrensninger er ikke til å forstå, sier Luca Guercilena, teamsjef hos Trek-Segafredo.

Sammen med brorparten av WorldTour-lagene lanserte Velon lagkonkurransen Hammer Series i nederlandske Limburg i juni 2017. Rittet ble strømmet gratis på sosiale medier og internett over hele verden. Året etter ble Hammer Series utvidet med ytterligere to ritt, inkludert Hammer Stavanger, Limburg og Hong Kong.

De nåværende medlemmene i Velon er BORA-hansgrohe, CCC Team, Deceuninck – Quick-Step, EF Education First, Lotto Soudal, Mitchelton-SCOTT, Team INEOS, Team Jumbo-Visma, Team Sunweb, Trek-Segafredo og UAE Team Emirates.

Tour of Norway tilbake?

Kunngjøringen om at Hammer Stavanger suspenderes, kommer samtidig med at procycling.no kan melde at Tour of Norway kan arrangeres i 2020 likevel. Torsdag avslørte procycling.no at Tour des Fjords AS med Roy Hegreberg i spissen jobber med å stable på beina et Tour of Norway over fire dager i Stavanger-regionen i andre halvdel av mai.

Men arrangøren har alt annet enn god tid. I skrivende stund jobber arrangøren i en hektisk omstillingsprosess og må få sine nye planer ratifisert hos konkurransekomiteen i UCI, samt hos Norges Cykleforbund, før prosjektet kan realiseres. Ikke minst jobbes det med å få inn lokale og nasjonale sponsorer, detaljene rundt TV-rettigheter må meisles ut og lag inviteres.

Les mer her: Slik kan Tour of Norway reddes likevel (+)

Tagget med: , ,

Les også disse