KJEMPER MOT KLOKKA: Fernando Gavirias kneskade er fremdeles ikke under kontroll. Det gjør at hele opptrekket til UAE-laget fremdeles er helt i det blå. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

UAE-sjef bekrefter: – Per nå kan ikke Gaviria kjøre Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.06.19 13:19

Del på    

Kneskaden er fremdeles ikke under kontroll.

(procycling.no): Italienske tuttobiciweb.it har fått toppsjef i UAE Team Emirates, 61 år gamle Giuseppe ’Beppe’ Saronni, i tale om tingenes tilstand i laget knappe tre uker foran Tour de France.

Det er fremdeles et stort spørsmålstegn rundt lagets aller største stjerne Fernando Gavirias opptreden i verdens største sykkelritt.

Saronni forteller at ortoped Dirk Tenner jobber iherdig med å behandle kneskaden han pådro seg under Giro d’Italia, men at situasjonen fremdeles ikke er under kontroll.

– Fernando måtte trekke seg fra Giro d’Italia på grunn av smerter i hans venstre kne, og selv nå sliter han med dette problemet. Dirk Tenner forsøker alt mulig for å løse dette, sier Saronni.

– Er touren i fare?

– Det er klart at under disse omstendighetene kan han ikke ta del i et så hardt og krevende løp. Det står et stort spørsmålstegn ved hans navn, innrømmer italieneren overfor Tuttobiciweb.it.

Spurtopptrekket foreløpig i det blå

Gaviria-situasjonen preger naturlig nok UAE-leiren i perioden der mange legger siste hånd på verket under Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse.

Under mandagens etappe i Sveits ble Sven Erik Bystrøm sørgelig alene under opptrekkergjerningen han gjorde for Alexander Kristoff.

Les også: Kristoff for langt bak i posisjonskampen

Selv om haugesunderen gjorde alt han kunne, kom lagets spurter for langt bak inn i den siste bakken opp til mål, og klarte ikke engang å plassere seg blant de 10 beste. Bystrøm, Kristoff og Gaviria kunne fort ha blitt spurtdelegasjonen til laget i Frankrike, men om sistnevnte ikke stiller til start, hvordan blir det endelige uttaket seende ut da?

– Jeg er litt usikker selv på hva de har tenkt. Hvis Gaviria ikke stiller, er det ikke akkurat ideelt med meg som opptrekker for Alex. Da blir det vel heller å jobbe inn mot kilometersmerket, og få ham inn på et godt hjul, sier Sven Erik Bystrøm til procycling.no i påvente av den fjerde dagen av Tour de Suisse.

Bystrøms navn blant «de sikre»

Det har ikke blitt foretatt noe endelig uttak i UAE-leiren, men alt tyder på at det blir minimum to nordmenn under etapperittet.

Bystrøm har lenge vært våpendrager for Kristoff, og har denne våren holdt seg både sykdoms- og skadefri. Hans form den siste måneden bør i utgangspunktet gjøre ham bankers i det endelige uttaket, noe Saronni også langt på vei bekrefter overfor det italienske sykkelnettstedet.

– Det er opp til Matxin (Joxean Fernandez, vår anmerkning) vår team manager, som sammen med støtteapparatet, skal finne ut av vår beste oppstilling. Vi har noen spørsmålstegn, men vi har også faste punkter: Dan Martin, Rui Costa, Alexander Kristoff, (Sven Erik) Bystrøm, (Oliviero) Troia, (Sergio) Henao, (Marco) Marcato eller (Rory Sutherland). Og så er det selvsagt spørsmålstegnet rundt Gaviria, sier Saronni om de åtte som skal til Frankrike.

– Har ikke fått beskjed om at jeg ikke skal dit

Hjemme i Asker sitter også Vegard Stake Laengen og håper på klarsignal til å pakke Tour de France-kofferten.

Les også: Stake Laengen forbereder seg på touren

procycling.no har forelagt uttalelsene til Bystrøm, som påpeker at det endelige uttaket fremdeles ikke er gjort. Men som han sier det selv:

– Jeg har ikke fått høre at jeg ikke skal være med, så da bør det være en god sjanse, sier 27-åringen, som opplevde å havne utenfor uttaket både i 2017 og i fjor.

Trolig vil også det endelige uttaket komme sent fra UAE-leiren, all den tid det fremdeles skulle finnes håp om å få med seg en friskmeldt kolombianer inn i årets aller viktigste konkurranse.

PS: Bystrøm og Kristoff er i dag i aksjon under dag fire av Tour de Suisse, sammen med Tom Bohli, Sergio Henao, Fabio Aru, Rui Costa og Manuele Mori. Til helga skal Rory Sutherland, Oliviero Troia, Roberto Ferrari, Cristian Munoz og Japser Philipsen i aksjon under tre belgiske endagsritt, mens Gaviria ennå ikke friskmeldt til konkurranser. I Tour of Slovenia stiller Marco Marcato, Simone Consonni, Rui Oliveira, Tadej Pogacar, Jan Polanc og Diego Ulissi.

 

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse