Prøv Procycling Pluss idag

KJØRESTERKE KARER: Vasilij Kyrienke og Vegard Stake Laengen etter målgang på dag 3 av Critérium du Dauphiné. Nordmannen håper jobben han gjorde under rittet skal sende ham videre til Tour de France. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Jeg forbereder meg på touren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.06.19 10:28

Del på    

Stake Laengen avventer fortsatt endelig uttak.

(procycling.no): Critérium du Dauphiné, sammen med blant andre Tour de France-aktuelle Dan Martin, er gjennomført uten at Vegard Stake Laengen følte at det gnistret under pedalene hans.

Nå bærer det rett hjem til Asker for 30-åringen. Der venter hvile og restitusjon, forberedelser til forsvaret av NM-tittelen på Ringerike og avklaring på det endelige uttaket til touren fra UAE Team Emirates.

– Jeg forbereder meg på touren, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

– Men noe uttak er ikke gjort. Nå er jeg på vei til Asker og jeg blir der fram til NM-fellesstarten, klargjør han.

Sentralt ledd i forbedelsene

Etter at han var med på hjelpe fenomenet Tadej Pogacar til topps under Tour of California, er askerbøringen forberedt på mer jobbing for lagkameratene i løpet av juli måned.

Lagledelsen mente det var viktig for ham å gjøre unna det knalltøffe åttedagers etapperittet i Alpene som siste finpuss foran treukersrittet, så da utførte han selvsagt det oppdraget.

Stake Laengen sier seg også fornøyd med arbeidet han har lagt ned de siste ukene:

– Jeg er fornøyd med Dauphiné. Jeg manglet kanskje det siste lille, men formen er bra. Jeg rakk en solid blokk med trening mellom de to løpene (California og Dauphiné, vår anm), så det har vært mye i det siste. Nå er det fokus på restitusjon, sier han.

3 Grand Tours for UAE

På tross av innpass på noen vaklende satsinger i starten av proffkarrieren og i tillegg en retur til Joker Fuel of Norway i 2015, har det blitt en skikkelig Grand Tour-rytter av ham.

Fem treukersritt har han startet – og gjennomført. I fjor både giroen og vueltaen for UAE-laget. 2017 var foreløpig siste opptreden i touren, også da for satsingen med et dypt sugerør inn i Midtøstens finansielle imperium.

Den gangen var det for å gjøre en jobb for Louis Meintjes inn i bakkene. Denne gangen blir det trolig både jobbing på flatene, men også i litt mer kupert terreng for Dan Martin og Sergio Henao.

– Det blir nok mye jobb på flatene for meg, pluss litt oppover. Jeg forbereder mer slik jeg har fått beskjed, så får man se hva det blir til, uttaler han lojalt.

Stiller som tittelforsvarer

I fjor gikk han til topps under NM-fellesstarten i Sandefjord, og har derfor syklet rundt med de norske fargene på UAE-drakta i snart ett år.

Den gangen valgte han å ’holde det gående’ i etterkant av Giro d’Italia, i håp om å utnytte litt av overskuddet etter treukerstouren under mesterskapet.

Det må man si gikk brukbart, men i Hole på Ringerike er nok både Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff større favoritter – på papiret – enn ham. Det skal dog sykles først, og NM-fellesstarten har vist seg å være noen spesielle, taktiske bataljer de siste åra.

Noen opptreden i tempoløypa på Kongsvinger blir det ikke for Asker-mannen, som har valgt å flytte fokus litt bort fra tempogrenen de siste sesongene.

Tagget med: , , ,

Les også disse