Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Kristoff nådde ikke fram i posisjonskampen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.06.19 17:10

Del på    

Nordmannen for langt bak før avgjørelsen i Sveits rundt.

(procycling.no): Alexander Kristoff satt for langt bak da avgjørelsen falt på tredje etappe i Sveits rundt.

En bratt brosteinsbakk på 200 meter avsluttet den 162,3 kilometer lange etappen fra Flamatt til Murten. En voldsom posisjonskamp utspilte seg mellom spurterne på kilometerne som ledet inn mot brosteinen. Posisjonen inn i bakken var kritisk.

Trek-Segafredo dro fram John Degenkolb med fem kilometer igjen, men det amerikanske laget ble utfordret fra alle kanter. Alexander Kristoff ble trukket fram av UAE-lagkompis Sven Erik Bystrøm like etter. Sunweb tok kontroll med Michael Matthews på hjul tre kilometer fra målstreken. Kristoff ble litt låst inne, men jobbet seg fram igjen alene før merket ved to kilometer. Bystrøm kom seg tilbake, og hjalp sin kaptein før siste kilometer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RAKK Å FEIRE: Peter Sagan herjet med konkurrentene, og vant flere sykkellengder foran Elia Viviani og John Degenkolb. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nordmannen tapte dog noen posisjoner inne på siste kilometer, og i ellevteposisjon inn i bakken var han i realiteten satt ut av seierskampen allerede. Det var ikke Peter Sagan. Slovaken åpnet fra perfekt posisjon, og klinket til med 150 meter igjen. Ingen var i nærheten av å utfordre Bora-kapteinen som vant med en lekende letthet som bare Sagan kan. Elia Viviani og John Degenkolb fulgte på plassene bak.

Kristoff endte til slutt som 11. mann på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med de ti bonussekundene Peter Sagan fikk etter seieren fulgte også ledertrøya. Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) hadde den gjennom etappen, men dansken er nå nummer to, med ti sekunder opp til slovaken.

Hoelgaard beste norske

Sveits rundt er en sjelden sjanse for Daniel Hoelgaard til å spurte for egne sjanser på WorldTour-nivå. Groupama-FDJ-rytteren har de siste årene brukt mye tid på å hjelpe Arnaud Démare og Marc Sarreau i spurtene.

Mandag grep han sjansen. 25-åringen var 13. mann inn i bakken, men tråkket seg litt oppover gjennom den bratte brosteinen.

Like før målstreken snek Hoelgaard forhjulet forbi Kristoff, og tok den siste plassen blant de ti beste.

Dette er Hoelgaard sin første topp ti-plassering siden sesongdebuten på første etappe i Tour Down Under i midten av februar.

Mandagens etappe var en av få muligheter for Alexander Kristoff og Daniel Hoelgaard i årets Sveits rundt. Lørdag følger en etappe med flere stigninger de siste milene, før siste halvdel av det sveitsiske nidagersrittet i stor grad dreier seg om sammenlagtrytterne.

Slik gikk det til:

Den kanskje mest spurtvennlige etappen i Sveits rundt 2019 betydde mange interesserte spurtlag.

Likevel var det en kvartett som valgte å gå av gårde i brudd. Willie Smit (Katusha-Alpecin), Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma), Ryan Anderson (Rally UHC) og Simon Pellaud (Switzerland) fikk gå uten stor ståhei, og økte raskt på de første kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter ti kilometer ledet de fire med to minutter, men Deceuninck-QuickStep hadde allerede begynt å taue på feltet.

Avstanden nådde sitt toppunkt med 13 mil igjen, da de ledet med 4:15. De påfølgende milene spratt den opp og ned mellom to og tre minutter, men de lange linjene viste en nedadgående kurve.

Sagan-punktering

De siste milene foregikk uten store hendelser, men med 18 kilometer igjen punkterte Peter Sagan.

Slovaken fikk dog raskt byttet hjul, og spant opp til feltet.

Da utbryterne krysset målstreken for første gang noen kilometer tidligere var ledelsen deres under minuttet.

Lindeman slapp seg etter hvert ned til feltet, der Bora-Hansgrohe også var blant langene som jobbet sammen med QuickStep.

Pellaud angrep og kjørte alene noen kilometer, men seks kilometer fra mål var feltet samlet.

I den korte bakken som fulgte var Peter Sagan den raskeste

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse