HEKTISK SOMMER: Krister Hagen (30) blir far til tvillinger denne sommeren. Det gjør blant annet at sørlendingen ikke blir å se under NM-fellsstarten i Hole kommune den siste helga av juni. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Tvillingfødsel utelukker NM-fellesstart

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.06.19 15:21

Del på    

Krister Hagen (30) går hektiske tider i møte. - Jeg bare gleder meg.

(procycling.no): – Det blir kun tempotrening fram til NM på meg nå, sier Krister Hagen til procycling.no.

Sørlendingen strakk seg så langt han følte han kunne da han avsluttet etapperittet Belgium Tour søndag – to uker før kona Mari Tangevold har termin.

Proffsyklisten blir pappa for første gang i månedsskiftet juni/juli. Ikke bare for ett barn, men to:

– Jeg går i hvert fall inn med et åpent sinn. Det som er bra, er at jeg kun gleder meg til det. Mari har familie i Nannestad, så vi flytter dit i august og september for å få litt hjelp med barna, og så ser vi hvordan det går, sier Riwal Readynez Cycling Team-rytteren.

Ikke påmeldt til fellesstarten

I den perioden blir det enten Tour de Wallonie eller Tour d’Alsace han fokuserer på, i tillegg til Arctic Race of Norway.

Les også: Krister Hagen må hjerteopereres

Så er han også forberedt på å ta i et tak på hjemmebane når det trengs. Godt er da at veien hjem til familien er kort fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

NM-fellesstarten på Røyse i Hole kommune er det verre med. Konas termin er satt til 5. juli, men tvillinger tar naturlig nok stor plass og ungene skal gjerne ut i forkant av den datoen. Sykehuset har alt varslet om at det blir igangsetting dersom babyene ikke er ute innen 1. juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PREGET FJOÅRETS FELLESSTART: Slik ser forsiden til årets NM-arrangør ut, men Krister Hagen blir ikke å se på startstreken på Røyse denne gangen.

Da fungerer det dårlig å ha fokus festet mot fellesstarten på Ringerike dagen i forveien. Riwal-rytteren, som kuriøst nok er på offensiven på bildet som pryder forsida til NM-arrangøren, er den eneste blant utenlandsproffene som ikke har meldt seg på til den norske sykkelfesten.

Han er dog fremdeles aktuell foran tempoen tre dager i forveien:

– Jeg har fått med meg temposykkelen og konkurransehjul hjem, så nå blir det fokus på det under trening. Det er vel ganske stor sannsynlighet for at det skjer noe i løpet av den siste NM-helga, men jeg tenker kanskje at jeg kan få med meg tempoen som en dagstur. Hvis ikke Mari er på sykehuset, så reiser jeg østover. Jeg får prøve å holde fokus så godt som mulig, sier Hagen.

Kjempet om seier i Sandefjord

Under fjorårets NM i Sandefjord var det en sprek utgave av daværende Coop-rytter Hagen som stilte til start. Han satt i flere spennende konstellasjoner dypt inne i finalen av fellesstarten, og tok til slutt femteplass.

På tempoen ble det 8.-plass. Bestenoteringen fra den disiplinen har han fra Brumunddal i 2015, da han ble nummer fem.

– Jeg har kjørt tre tempoer tidligere i år og får en uke til å trene på nå. Det hadde vært gøy med en medalje, men jeg tror det blir vanskelig. Får jeg en topp 5-plassering, er jeg veldig fornøyd, sier han.

Siden fjorårets mesterskapet har han tatt steget opp på prokonti-nivået med sin nye, danske arbeidsgiver. Riwal-laget har blitt informert om at han ikke stiller til start under fellesstarten, søndag 30. juni.

Mistenker han har trent litt mye

Hvordan livet som småbarnsfar skal kombinerer med toppidrettskarrieren utover, mangler han fremdeles litt oversikt over. Han bedyrer dog at han føler støtte hjemmefra fra kona Mari som selv jobber innenfor Tour des Fjords AS som koordinator for de frivillige.

Dersom jeg skal sykle, så skal jeg gjøre det ordentlig

– Jeg vet jo ikke hvordan det blir, men treninga er jo i stor grad selvstyrt. Jeg må bare være i så god form som mulig. Hvis jeg ikke presterer godt nok er vi nødt til å justere på det, men jeg tror ikke jeg har trent noe feil. Hvis det er noe å utsette på treninga mi, så er det vel at jeg har trent for mye. Hovedutfordringa har vært sykdom, og kanskje også at jeg har trent og kjørt ritt mens jeg har hatt sykdom i kroppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RUVER: Det pleier ikke å være vanskelig å få øye på Krister Hagen under sykkelritt. Her fra fellesstarten i Sandefjord i fjor sommer. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Les procycling.nos avsløring: Krister (29) har fått profftilbud

– Du omtales som en svært seriøs utøver når det kommer til trening og forberedelser til ritt. Tror du det blir noen endringer på det som småbarnsfar?

– Dersom jeg skal sykle, så skal jeg gjøre det ordentlig. Jeg har støtte hjemmefra, og håper det skal gå greit å kombinere det med barna. Det er mye trening med sykkel dersom man skal komme seg igjennom tøffe etapperitt. I år har det også vært mange ritt fordelt på få ryttere. Neste år tror jeg at prokontilagene skal ha minst 20 ryttere i stallen, så det kan lette litt på reisebelastningen. Vi får bare ta det litt som det kommer. Jeg tenker måned for måned akkurat nå, men jeg har bare en ettårskontrakt med Riwal, så jeg er nødt til å prestere også under andre halvdel av sesongen.

– Du sier deg ikke fornøyd med kun det ene året på PCT-nivået?

– Jeg synes fortsatt det er gøy å sykle. Jeg er 30 år nå, og håper å fortsette karrieren min. Vi får se litt hva kroppen min sier utover sommeren og høsten, og se an litt hvordan det blir når ungene har kommet, avslutter den påtroppende familiefaren.

Her finner du de offisielle sidene til arrangøren av NM-fellesstartene!

 

Tagget med: , ,

Les også disse