HAR FÅTT TILBUD AV RIWAL: Krister Hagen kan bli lagkamerat med Sindre Lunke i 2019. Sørlendingen har fått et tilbud fra danske Riwal Ceramicspeed Pro Cycling. Foto: Knut Andreas Lone

Krister (29) har fått profftilbud

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.10.18 11:07

Del på    

Blir trolig lagkompis med Sindre Lunke.

(procycling.no): I forrige uke kunne vi avsløre at Sindre Lunke vil iføre seg fargene til danske Riwal Ceramicspeed Pro Cycling foran 2019-sesongen.

Les også: Lunke fortsetter proffkarrieren i Danmark

Laget har en nederlandsk sponsor, men mesteparten av pengene kommer fra Riwals skandinaviske kontor. Når satsingen nå oppgraderer til prokonti-nivået, står nordmenn, svensker og selvsagt dansker høyt i kurs.

Torsdag har laget kalt inn til pressemøte i København, og procycling.no får opplyst at to norske signeringer skal presenteres.

Hoelgaard takket nei

Etter at Lunke etter hvert kom til enighet med laget, ble også Markus Hoelgaard forespurt.

Gjesdalbuen har alt tatt valget om å bytte arbeidsgiver fra Joker Icopal til Uno-X Development Team foran neste sesong. 24-åringen har lagt en god sesong bak seg med blant annet VM-deltakelse og 2.-plass i Arctic Race, men bestemte seg likevel for å takke nei:

– Jeg har veldig trua på opplegget i Uno-X, så jeg valgte å bli værende der, sier Hoelgaard til procycling.no.

Hagen med solid 18′-sesong bak seg

Den neste som mottok et tilbud fra danskene, er etter det procycling.no erfarer, Krister Hagen.

Sørlendingen satt i et giftig brudd under Omloop van het Houtland Lichtervelde da han veltet og pådro seg totalt fire brudd i kragebeinet.

Før den tid hadde også 29-åringen en imponerende sesong for Team Coop. Alt i starten av mars vant han Istrian Spring Trophy sammenlagt. Bak seg på listene holdt han den nåværende Quick Step-proffen Niklas Asgreen, l’Avenir-vinner Tadej Pogacar og U23-verdensmester Marc Hirschi.

I august fikk han lov til å prioritere Portugal rundt foran landslagsoppdrag i Glasgow under EM. Hagen kvitterte blant annet med andreplass på den 6. etappen, der kun Domingos Goncalves (klar for Caja Rural neste år), slo ham.

Hagen: – Ingen kommentar

procycling.no har kontaktet Hagen i sakens anledning. Han bekrefter at det har vært interesse fra Riwal Ceramicspeed i løpet av sesongen, men kan ikke bekrefte procycling.nos opplysninger om at han har mottatt et tilbud fra dem:

– Det har jeg ingen kommentarer til, sier Hagen.

Han sier følgende om ambisjonene om å ta skrittet fullt ut som utenlandsproff etter å ha tilhørt sykkelmiljøet i vest siden 2014:

– Jeg tror det fortsatt er mulig. Jeg mener jeg har fysikken til å kunne bidra på et av profflagene, og jeg har vært stabil de siste årene. Jeg liker å være det framme i rittene, der det skjer.

Kan bryte ut av Coop-avtale

Han ble nylig presentert som Coop-rytter også i 2019-sesongen, men bekrefter samtidig at han har muligheten til å komme seg ut:

– Jeg har en klausul i kontrakt som gjør at jeg kan komme meg ut. Det har vært litt interesse i etterkant av Kroatia, og litt mer i høst. Foreløpig er det ikke noe som er klart, sier Hagen til procycling.no.

Også trener Stein Ørn kan bekrefte at det er interesse rundt 29-åringen. Han gir Coop-rytteren følgende skussmål på veien:

– Krister blir bare bedre og bedre. Han leverer gode wattverdier og gjør jobben som skal til på trening, hele året. Det er nesten synd at han har rukket å bli 29 år, men på det nivået han er nå hadde han gått ut for lenge siden om han var noen år yngre, sier Ørn til procycling.no.

procycling.no har også kontaktet sportsdirektør Michael Blaudzun i sakens anledning. Han sier han «ikke kan kommentere noe rundt Krister Hagens navn, foreløpig» og henviser videre til torsdagens pressemøte.

PS: Under pressetreffet i København skal totalt seks ryttere presenteres torsdag. Etter det procycling.no har grunn til å tro, dreier det seg om to nordmenn, to svensker og to danske ryttere i stallen som totalt rommer 16 mann neste sesong.

Tagget med: , , ,

Les også disse