Prøv Procycling Pluss idag

USIKKERT: Sondre Holst Enger og Kristian Aasvold er trolig avhengige av at Riwal Securitas får ny sponsor på plass. Sindre Lunke (i midten) har alt lagt opp som toppsyklist. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Lunke slapp med skrekken

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.02.20 19:01

Del på    

Gikk i bakken med tre andre lagkamerater.

(procycling.no): Med litt over fire mil igjen til mål, gikk det en stor velt under søndagens Clásica de Almería. Det gikk hardt utover Riwal Readynez Cycling Team.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Arvid De Kleijn, Tobias Kongstad og Sindre Lunke gikk ned, mens også Sondre Holst Enger ble hindret uten at han gikk ned i asfalten.

Les også: Satser tungt mot OL etter hjerteproblemer

Verst gikk det med lagets spurter, så ble liggende igjen på bakken med store smerter. På sykehuset fikk De Klijn konstatert brudd i fire ribbein. Det betyr en betydelig pause fra sykling for nederlenderens del:

– Jeg har det okay. Jeg er bare skikkelig skuffet over å ha misset sjansen i dagens ritt. Jeg håper at komme tilbake til formen jeg hadde før velten så fort som mulig, sier de Kleijn i en uttalelse på lagets hjemmeside.

Slo hodet

Lunke måtte også en tur innom den mobile legevakta i målområdet. Han pådro seg flere skrubbsår og kutt og pådro seg samtidig en kraftig smell mot hodet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lunke legger om sesongstarten

26-åringen forsikrer dog procycling.nos lesere at det går bra med ham tross alt. Mandag var han ute og trente med lagkameratene og har meldt seg til tjeneste for Ruta del Sol med oppstart onsdag.

– Jeg kom meg unna med slag og skrubb. Jeg slo hodet, men det virker som jeg slapp unna uten hjernerystelse, forteller han.

I Ruta del Sol kommer Christoffer Lisson og James Shaw inn på laget for De Kleijn og Konstad.

Setter kursen mot Italia

På litt lengre sikt er det egentlig Giro di Sicilia i starten av april som er vårens første målsetting for Lunke. Han mistet en del trening i desember på grunn av hjerteproblemer, og er helt nødvendig av god matching i kraft av rittene på veien dit.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Formen og trøkket er greit. Jeg bruker de første løpene før høydesamling for å bygge form, før klatrebeina skal i aksjon under Giro di Sicilia, forteller han.

Etter planen skal han lade opp under treningsleir ved Mont Etna i påvente av det italienske etapperittet.

Tagget med: ,

Les også disse