Prøv Procycling Pluss idag

TOK TELLING: Det så ikke bra ut da August Jensen tok telling på oppløpet i Schoten etter en uvøren manøver fra Pascal Ackermann. FOTO: Riwal Readynez Cycling Team

Punktering hindret Jensen i Saudi Arabia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.20 20:25

Del på    

Lagkompisen var nær det helt store under hektisk etappe.

(procycling.no): Observante Eurosport Norge-seere fikk kanskje med seg at August Jensen ikke befant seg i klyngen som kjempet om en topplassering mot slutten av første etappe av Tour of Saudi Arabia. Samtidig dukket han opp på resultatlistene med samme tid som de aller beste.

ANNONSE: Tour of Saudi Arabia følger du direkte via Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Men det var ingen velt som hadde stanset Bodø-mannen under sin debut for Riwal Readynez Cycling Team:

– Det var «heldigvis» kun en punktering, sier Jensen til procycling.no om uhellet som skjedd kun fire kilometer unna målstreken i Jaww.

Skulle få hjelp i spurten

Da Bahrain-McLaren ved hjelp av blant andre Rally Cycling, NTT Pro Cycling og et par andre lag maktet å skape splitt i feltet i sidevinden med i underkant av syv mil igjen til mål, havnet nordmannen i gruppe to sammen med lagkompis Andreas Kron.

Dansken fikk til slutt med seg en sjuendeplass, men det var nok en mager trøst ettersom han ledet an opp den aller siste bakken, før han først ble passert av Heinrich Haussler, og på oppløpet fikk blant andre etappevinner Rui Costa foran seg på de siste 100 meterne.

– Han skulle være påpasselig, men hjelpe meg i spurten. Men så stoppet hele gruppa opp og det ble angrep som gjorde at Kron havnet foran og gruppen bak oss tok oss igjen. Før punkteringen hadde jeg en fri rolle til å spurte opp topplassering, forteller han.

Følte de hadde «grei kontroll»

På tross av at Jensen ikke satt der han ideelt hadde sett for seg hele veien på den drøyt 17 mil lange etappen, kan han si seg godt fornøyd med egen form og innsats etter dag én i Saudi Arabia.

– Jeg følte meg bra, og selv om jeg havnet i gruppe to i den første seleksjonen (med 13 mann der fremme), hadde vi «grei kontroll», bedyrer han.

Med fire-fem mil igjen samlet de to gruppene seg, og Riwal-laget hadde da to mann i finalen.

– Vi kjørte jevnt med våre 15 mann i gruppe to og holdt avstanden på 15 sekunder som de fikk da det sprakk opp først. Da vi kom til en stigning tettet vi den luka, forteller han.

Tagget med: ,

Les også disse