Prøv Procycling Pluss idag

TRODDE ALT VAR OK: Krister Hagen fikk seg litt av et sjokk da Riwal Readynez gjorde unna en EKG-undersøkelse på ham i desember. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Krister Hagen må hjerteopereres før proffdebut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.01.19 12:20

Del på    

– Et sjokk, sier 30-åringen til NRK.

(procycling.no): For tida befinner Krister Hagen seg på samling i Spania med nye lagkamerater i Riwal Readynez-laget, men klar for å debutere for sin nye arbeidsgiver er han ikke riktig ennå.

Årsaken til det er at kristiansanderen tok en EKG (hjerteundersøkelse, vår anm.) som en del av helsesjekken i det danske laget under forrige samling i desember.

Der ble det konstatert at 30-åringen har konkurrert med en hjertefeil han selv ikke ante noe om.

– Det var et sjokk. Jeg har ikke hatt noen symptomer. Endelig fikk jeg proffkontrakten, og så kommer beskjeden om at jeg har et hjertesyndrom, sier Krister Hagen til NRK.

Ukomplisert, men kostbart

Hjertefeilen må selvsagt utbedres, og inngrepet vil skje den 6. februar. Det er ikke nødvendig å gjøre et inngrep i full skala, beroliger lege og sykkeltrener, Stein Ørn.

– De går inn fra lysken og brenner noen tråder mellom hjertekamrene. Det er ikke snakk om noen åpen hjerteoperasjon, sier han.

Selv om inngrepet ikke er spesielt omfattende, er det likevel kostbart. 72 000 kroner er prisen i privat regi, og den regningen deles av Hagens forsikring og Riwal Readynez. Det er foreløpig uklart når han får sin debut for sitt nye lag, men danskene skal i aksjon under Tour de la Provence fra (14.-17. februar) og Trofeo Laugueglia (17. februar).